Recept za Rolnice sa Dimljenim Lososom i Krem Sirom
Autor: RichardObradovic
Kategorija: Hladna Predjela

Sastojci
200 g dimljenog lososa (isečenog na tanke kriške)
150 g krem sira (možete koristiti i sir sa začinskim biljem)
1 sveži krastavac
Sok od pola limuna
1 veza svežeg mirođije ili vlašca (sitno seckanog)
Sveže mleveni biber po ukusu
1/2 kašičice maslinovog ulja
1 veza rukole (opciono, za dekoraciju)
Priprema
Priprema krem sira:
U posudi pomešajte krem sir, sok od limuna, sitno seckanu mirođiju ili vlašac, maslinovo ulje i sveže mleveni biber. Dobro izmešajte da se svi sastojci sjedine.
Priprema krastavaca:
Operite krastavac i uz pomoć rende ili noža isecite ga na tanke, duge trake po dužini. Ako imate rende za pravljenje traka (mandolina), to će vam olakšati posao.
Pravljenje rolnica:
Na svaku krišku dimljenog lososa premažite tanak sloj pripremljenog krem sira.
Na jedan kraj kriške stavite traku krastavca, pa pažljivo urolajte losos oko krastavca i krem sira, formirajući rolnicu.
Dekoracija i serviranje:
Poređajte rolnice na tanjir za serviranje i ukrasite rukolom ili dodatnim svežim začinskim biljem.
Po želji, prelijte ih sa malo maslinovog ulja i dodajte još nekoliko kapi limunovog soka.
Prijatno!
Ocenjivanje
Trenutna ocena: N/A (0 glasova)
Morate biti prijavljeni da biste ocenili recept. Prijavite se ili registrujte.
Komentari
Morate biti prijavljeni da biste ostavili komentar. Prijavite se ili registrujte.
Komentari korisnika
Još nema komentara. Budite prvi!
Pogledaj još recepte iz kategorije: Hladna Predjela

Vitello tonnato – hladno juneće pečenje sa tuna-kaper sosom 🐄🐟

Carpaccio od cvekle sa kremom od kozjeg sira i pistaćima – umetnost na tanjiru 🥗💜✨

🧊 Letnja pašteta od sira i krastavca

🥖 Bruskete sa paradajzom i bosiljkom – letnje predjelo koje miriše na Italiju

Baba ganuš – ispeci patlidžan, izgnječi i namaži 🍆🧄

🌶️ Namaz od pečenih paprika i suncokreta – kremast, jakog ukusa, bez trunke majoneza