Recept za Pohovane Tikvice
Autor: RichardObradovic
Kategorija: Glavna jela

Sastojci
2 srednje velike tikvice
2 jaja
100 g brašna
100 g prezli
50 g parmezana (narendan, opciono)
So i biber po ukusu
1 kašičica suvog začina (kao što je beli luk u prahu, origano ili sušeni peršun, opciono)
Ulje za prženje (suncokretovo ili maslinovo)
Priprema
Priprema tikvica:
Operite tikvice i isecite ih na tanke kolutove (debljine oko 0,5 cm).
Posolite tikvice i ostavite ih da odstoje 10-15 minuta kako bi ispustile višak vode, a zatim ih blago obrišite papirnim ubrusom.
Priprema za pohovanje:
U jednom tanjiru pomešajte brašno sa malo soli i bibera.
U drugom tanjiru umutite jaja sa prstohvatom soli.
U trećem tanjiru pomešajte prezle, parmezan (ako koristite), i suve začine po želji.
Pohovanje:
Svaki kolut tikvice prvo uvaljajte u brašno, zatim u umućena jaja, i na kraju u smesu prezli, parmezana i začina. Pritisnite lagano da se prezle dobro prilepe.
Prženje:
Zagrejte ulje u tiganju na srednjoj temperaturi.
Pržite tikvice sa obe strane dok ne dobiju zlatno-smeđu boju i postanu hrskave (oko 2-3 minuta sa svake strane).
Vadite pohovane tikvice na papirne ubruse kako biste uklonili višak masnoće.
Serviranje:
Pohovane tikvice poslužite tople uz sos po želji, poput pavlake, tartar sosa, ili jogurta sa belim lukom i začinskim biljem.
Prijatno!
Ocenjivanje
Trenutna ocena: N/A (0 glasova)
Morate biti prijavljeni da biste ocenili recept. Prijavite se ili registrujte.
Komentari
Morate biti prijavljeni da biste ostavili komentar. Prijavite se ili registrujte.
Komentari korisnika
Još nema komentara. Budite prvi!
Pogledaj još recepte iz kategorije: Glavna jela

🥩 Sočna Svinjska Prsa u Medeno-Senf Sosu – Savršena Večera!

Leskovačka mućkalica sa svinjskim vratom – zapeči, pa krčkaj do sjaja 🔥🍲

Svinjski Medaljoni u Kremastom Sosu od Pečuraka

Zapečene Tikvice Punjene Sirom i Začinskim Biljem

Teleći obrazi u crnom vinu sa pireom od paškanata – fine dining kod kuće 🍷

Sporo Kuvana Goveđa Rebarca u Sosu od Crnog Vina