Recept za Pohovane Tikvice
Autor: RichardObradovic
Kategorija: Glavna jela

Sastojci
2 srednje velike tikvice
2 jaja
100 g brašna
100 g prezli
50 g parmezana (narendan, opciono)
So i biber po ukusu
1 kašičica suvog začina (kao što je beli luk u prahu, origano ili sušeni peršun, opciono)
Ulje za prženje (suncokretovo ili maslinovo)
Priprema
Priprema tikvica:
Operite tikvice i isecite ih na tanke kolutove (debljine oko 0,5 cm).
Posolite tikvice i ostavite ih da odstoje 10-15 minuta kako bi ispustile višak vode, a zatim ih blago obrišite papirnim ubrusom.
Priprema za pohovanje:
U jednom tanjiru pomešajte brašno sa malo soli i bibera.
U drugom tanjiru umutite jaja sa prstohvatom soli.
U trećem tanjiru pomešajte prezle, parmezan (ako koristite), i suve začine po želji.
Pohovanje:
Svaki kolut tikvice prvo uvaljajte u brašno, zatim u umućena jaja, i na kraju u smesu prezli, parmezana i začina. Pritisnite lagano da se prezle dobro prilepe.
Prženje:
Zagrejte ulje u tiganju na srednjoj temperaturi.
Pržite tikvice sa obe strane dok ne dobiju zlatno-smeđu boju i postanu hrskave (oko 2-3 minuta sa svake strane).
Vadite pohovane tikvice na papirne ubruse kako biste uklonili višak masnoće.
Serviranje:
Pohovane tikvice poslužite tople uz sos po želji, poput pavlake, tartar sosa, ili jogurta sa belim lukom i začinskim biljem.
Prijatno!
Ocenjivanje
Trenutna ocena: N/A (0 glasova)
Morate biti prijavljeni da biste ocenili recept. Prijavite se ili registrujte.
Komentari
Morate biti prijavljeni da biste ostavili komentar. Prijavite se ili registrujte.
Komentari korisnika
Još nema komentara. Budite prvi!