Sporo Kuvana Goveđa Rebarca u Sosu od Crnog Vina
Aktivno vreme: 30 minuta Vreme kuvanja: 3-4 sata Ukupno vreme: 4 sata i 30 minuta
Autor: RichardObradovic
Kategorija: Glavna jela

Opis
Ova goveđa rebarca, sporo kuvana do savršenstva u bogatom sosu od crnog vina i povrća, topiće se u ustima. Idealna su za specijalne prilike ili kada želite obrok koji oduzima dah.
Sastojci
1,5 kg goveđih rebara
2 kašike maslinovog ulja
1 glavica crnog luka, krupno seckana
2 šargarepe, isečene na kolutove
2 štapa celera, isečena na komade
4 čena belog luka, sitno seckana
300 ml crnog vina
500 ml goveđeg bujona
2 kašike paradajz pirea
1 lovorov list
Grančica svežeg timijana
So i biber po ukusu
Priprema
Priprema mesa: Posolite i pobiberite rebarca. U dubokom tiganju zagrejte maslinovo ulje i pržite rebarca sa svih strana dok ne porumene. Izvadite ih i ostavite sa strane.
Prženje povrća: Na istoj masnoći propržite luk, šargarepu, celer i beli luk dok ne omekšaju.
Dodavanje tečnosti: Dodajte paradajz pire i crno vino. Kuvajte 5 minuta, pa sipajte bujon. Ubacite lovorov list i timijan.
Sporo kuvanje: Vratite rebarca u šerpu, poklopite i kuvajte na laganoj vatri 3-4 sata, dok meso ne postane mekano i sočno.
Serviranje: Poslužite toplo, uz pire krompir ili sveže pečeni hleb, i obavezno prelijte bogatim sosom.
Nutritivne vrednosti
Kalorije: 450 kcal
Proteini: 35 g
Masti: 20 g
Ugljeni hidrati: 10 g
Savet
Za dodatni ukus, dodajte malo tamne čokolade u sos pred kraj kuvanja – daje dubinu ukusu.
Ocenjivanje
Trenutna ocena: N/A (0 glasova)
Morate biti prijavljeni da biste ocenili recept. Prijavite se ili registrujte.
Komentari
Morate biti prijavljeni da biste ostavili komentar. Prijavite se ili registrujte.
Komentari korisnika
Još nema komentara. Budite prvi!