Gurmanija.rs Logo

Sporo Kuvana Goveđa Rebarca u Sosu od Crnog Vina

130 pregleda 26.11.2024 Ocena: N/A Aktivno vreme: 30 minuta Vreme kuvanja: 3-4 sata Ukupno vreme: 4 sata i 30 minuta

Autor: RichardObradovic

Kategorija: Glavna jela

Slika jela Sporo Kuvana Goveđa Rebarca u Sosu od Crnog Vina spremljenog po receptu sa Gurmanija.rs
🍖 Sporo Kuvana Goveđa Rebarca – obrok koji se topi u ustima! Bogata aroma crnog vina i sočna rebarca čine ovo jelo savršenim za specijalne prilike. Pogledajte recept na Gurmanija.rs i uživajte u svakom zalogaju! 🍷✨ 🔗 Kliknite za recept! #gurmanija #receptdana #goveđarebarca

Opis

Ova goveđa rebarca, sporo kuvana do savršenstva u bogatom sosu od crnog vina i povrća, topiće se u ustima. Idealna su za specijalne prilike ili kada želite obrok koji oduzima dah.

Sastojci

Priprema

  1. Priprema mesa: Posolite i pobiberite rebarca. U dubokom tiganju zagrejte maslinovo ulje i pržite rebarca sa svih strana dok ne porumene. Izvadite ih i ostavite sa strane.
  2. Prženje povrća: Na istoj masnoći propržite luk, šargarepu, celer i beli luk dok ne omekšaju.
  3. Dodavanje tečnosti: Dodajte paradajz pire i crno vino. Kuvajte 5 minuta, pa sipajte bujon. Ubacite lovorov list i timijan.
  4. Sporo kuvanje: Vratite rebarca u šerpu, poklopite i kuvajte na laganoj vatri 3-4 sata, dok meso ne postane mekano i sočno.
  5. Serviranje: Poslužite toplo, uz pire krompir ili sveže pečeni hleb, i obavezno prelijte bogatim sosom.

Nutritivne vrednosti

🔥 Kalorije: 450 kcal
💪 Proteini: 35 g
🛢 Masti: 20 g
🥔 Ugljeni hidrati: 10 g

Saveti

Za dodatni ukus, dodajte malo tamne čokolade u sos pred kraj kuvanja – daje dubinu ukusu.

Ocenjivanje

Morate biti prijavljeni da biste ocenili recept. Prijavite se ili registrujte.

Komentari

Morate biti prijavljeni da biste ostavili komentar. Prijavite se ili registrujte.

Komentari korisnika

Još nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar!

Lajk

Morate biti prijavljeni da biste lajkovali recept. Prijavite se.

Broj lajkova: 0

Povratak na početnu