Gurmanija.rs Logo

Svinjski Medaljoni u Kremastom Sosu od Pečuraka

123 pregleda 02.02.2025 Ocena: N/A (0)

Aktivno vreme: 20 minuta Ukupno vreme: 30 minuta

Autor: RichardObradovic

Kategorija: Glavna jela

Slika jela Svinjski Medaljoni u Kremastom Sosu od Pečuraka
🥩 Svinjski medaljoni u kremastom sosu – sočno i neodoljivo! Savršena kombinacija pečenog mesa i kremastog sosa od pečuraka. Isprobajte recept na Gurmanija.rs i uživajte u svakom zalogaju! ✨ 🔗 Kliknite za recept! #gurmanija #medaljoni #kremastos #gurmanskiužitak

Opis

Ovo elegantno jelo spaja sočne svinjske medaljone sa bogatim, kremastim sosom od pečuraka. Brzo se priprema, a rezultat je izuzetno ukusan i savršen za sve prilike – bilo da želite brz ručak ili luksuznu večeru.

Sastojci

Za medaljone:

500 g svinjskog filea (sečenog na medaljone debljine 2 cm)

2 kašike maslinovog ulja

So i biber po ukusu

1 kašičica suvog timijana

1 kašika putera

Za kremasti sos od pečuraka:

250 g šampinjona (sečenih na listiće)

2 čena belog luka, sitno seckana

200 ml neutralne pavlake za kuvanje

100 ml pilećeg bujona

50 g rendanog parmezana

1 kašičica senfa

½ kašičice suvog origana

Svež peršun za dekoraciju

Priprema

1. Priprema medaljona:

Medaljone posolite, pobiberite i pospite suvim timijanom.

U tiganju zagrejte maslinovo ulje i puter na srednje jakoj vatri.

Pržite medaljone 3-4 minuta sa svake strane dok ne dobiju zlatnu koricu. Izvadite ih iz tiganja i ostavite sa strane.

2. Priprema sosa:

U istom tiganju dodajte još malo maslinovog ulja i propržite šampinjone dok ne omekšaju i puste sok.

Dodajte beli luk i pržite još minut dok ne zamiriše.

Sipajte pileći bujon i kuvajte 2-3 minuta dok se tečnost malo ne smanji.

Dodajte pavlaku, senf i origano, pa kuvajte još nekoliko minuta dok se sos ne zgusne.

Umutite parmezan u sos i vratite medaljone u tiganj. Krčkajte još 5 minuta dok meso upije arome.

3. Serviranje:

Poslužite medaljone uz kremasti sos i pospite seckanim svežim peršunom.

Kao prilog, idealni su pire krompir, pirinač ili grilovano povrće.

Nutritivne vrednosti

Kalorije: 450 kcal

Proteini: 32 g

Masti: 28 g

Ugljeni hidrati: 10 g

Savet

Za bogatiji ukus, u sos možete dodati malo belog vina ili dimljenu papriku.

Ocenjivanje

Trenutna ocena: N/A (0 glasova)

Morate biti prijavljeni da biste ocenili recept. Prijavite se ili registrujte.

Komentari

Morate biti prijavljeni da biste ostavili komentar. Prijavite se ili registrujte.

Komentari korisnika

Još nema komentara. Budite prvi!

Povratak na početnu