Svinjski Medaljoni u Kremastom Sosu od Pečuraka
Kategorija: Glavna jela

Opis
Ovo elegantno jelo spaja sočne svinjske medaljone sa bogatim, kremastim sosom od pečuraka. Brzo se priprema, a rezultat je izuzetno ukusan i savršen za sve prilike – bilo da želite brz ručak ili luksuznu večeru.
Sastojci
- Za medaljone:
- 500 g svinjskog filea (sečenog na medaljone debljine 2 cm)
- 2 kašike maslinovog ulja
- So i biber po ukusu
- 1 kašičica suvog timijana
- 1 kašika putera
- Za kremasti sos od pečuraka:
- 250 g šampinjona (sečenih na listiće)
- 2 čena belog luka, sitno seckana
- 200 ml neutralne pavlake za kuvanje
- 100 ml pilećeg bujona
- 50 g rendanog parmezana
- 1 kašičica senfa
- ½ kašičice suvog origana
- Svež peršun za dekoraciju
Priprema
- 1. Priprema medaljona:
- Medaljone posolite, pobiberite i pospite suvim timijanom.
- U tiganju zagrejte maslinovo ulje i puter na srednje jakoj vatri.
- Pržite medaljone 3-4 minuta sa svake strane dok ne dobiju zlatnu koricu. Izvadite ih iz tiganja i ostavite sa strane.
- 2. Priprema sosa:
- U istom tiganju dodajte još malo maslinovog ulja i propržite šampinjone dok ne omekšaju i puste sok.
- Dodajte beli luk i pržite još minut dok ne zamiriše.
- Sipajte pileći bujon i kuvajte 2-3 minuta dok se tečnost malo ne smanji.
- Dodajte pavlaku, senf i origano, pa kuvajte još nekoliko minuta dok se sos ne zgusne.
- Umutite parmezan u sos i vratite medaljone u tiganj. Krčkajte još 5 minuta dok meso upije arome.
- 3. Serviranje:
- Poslužite medaljone uz kremasti sos i pospite seckanim svežim peršunom.
- Kao prilog, idealni su pire krompir, pirinač ili grilovano povrće.
Nutritivne Vrednosti
🔥 Kalorije: 450 kcal
💪 Proteini: 32 g
🛢 Masti: 28 g
🥔 Ugljeni hidrati: 10 g
Saveti
Za bogatiji ukus, u sos možete dodati malo belog vina ili dimljenu papriku.
Ocenjivanje
Morate biti prijavljeni da biste ocenili recept. Prijavite se ili registrujte.
Komentari
Morate biti prijavljeni da biste ostavili komentar. Prijavite se ili registrujte.
Komentari Korisnika
Još nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar!
Deljenje
Lajk
Morate biti prijavljeni da biste lajkovali recept. Prijavite se ili registrujte.
Broj lajkova: 0