Svinjski Medaljoni u Kremastom Sosu od Pečuraka
Aktivno vreme: 20 minuta Ukupno vreme: 30 minuta
Autor: RichardObradovic
Kategorija: Glavna jela

Opis
Ovo elegantno jelo spaja sočne svinjske medaljone sa bogatim, kremastim sosom od pečuraka. Brzo se priprema, a rezultat je izuzetno ukusan i savršen za sve prilike – bilo da želite brz ručak ili luksuznu večeru.
Sastojci
Za medaljone:
500 g svinjskog filea (sečenog na medaljone debljine 2 cm)
2 kašike maslinovog ulja
So i biber po ukusu
1 kašičica suvog timijana
1 kašika putera
Za kremasti sos od pečuraka:
250 g šampinjona (sečenih na listiće)
2 čena belog luka, sitno seckana
200 ml neutralne pavlake za kuvanje
100 ml pilećeg bujona
50 g rendanog parmezana
1 kašičica senfa
½ kašičice suvog origana
Svež peršun za dekoraciju
Priprema
1. Priprema medaljona:
Medaljone posolite, pobiberite i pospite suvim timijanom.
U tiganju zagrejte maslinovo ulje i puter na srednje jakoj vatri.
Pržite medaljone 3-4 minuta sa svake strane dok ne dobiju zlatnu koricu. Izvadite ih iz tiganja i ostavite sa strane.
2. Priprema sosa:
U istom tiganju dodajte još malo maslinovog ulja i propržite šampinjone dok ne omekšaju i puste sok.
Dodajte beli luk i pržite još minut dok ne zamiriše.
Sipajte pileći bujon i kuvajte 2-3 minuta dok se tečnost malo ne smanji.
Dodajte pavlaku, senf i origano, pa kuvajte još nekoliko minuta dok se sos ne zgusne.
Umutite parmezan u sos i vratite medaljone u tiganj. Krčkajte još 5 minuta dok meso upije arome.
3. Serviranje:
Poslužite medaljone uz kremasti sos i pospite seckanim svežim peršunom.
Kao prilog, idealni su pire krompir, pirinač ili grilovano povrće.
Nutritivne vrednosti
Kalorije: 450 kcal
Proteini: 32 g
Masti: 28 g
Ugljeni hidrati: 10 g
Savet
Za bogatiji ukus, u sos možete dodati malo belog vina ili dimljenu papriku.
Ocenjivanje
Trenutna ocena: N/A (0 glasova)
Morate biti prijavljeni da biste ocenili recept. Prijavite se ili registrujte.
Komentari
Morate biti prijavljeni da biste ostavili komentar. Prijavite se ili registrujte.
Komentari korisnika
Još nema komentara. Budite prvi!