Recept za Poparu
Autor: RichardObradovic
Kategorija: Glavna jela

Sastojci
300 g starog hleba (najbolje je koristiti hleb koji je nekoliko dana star)
500 ml mleka ili vode (možete koristiti kombinaciju)
100 g sira (feta ili neki drugi beli sir)
50 g maslaca ili masti
So po ukusu
Po želji, malo kisele pavlake ili kajmaka za dodatni ukus
Priprema
Priprema hleba:
Hleb isecite na kockice veličine zalogaja. Ako je hleb svež, možete ga prvo malo prosušiti u rerni na niskoj temperaturi, ali pazite da ne postane previše tvrd.
Kuvanje:
U šerpi zagrejte mleko (ili vodu, ili kombinaciju mleka i vode) dok ne proključa. Dodajte malo soli po ukusu.
U kipuće mleko dodajte kockice hleba i smanjite vatru. Kuvajte lagano uz povremeno mešanje dok hleb ne upije tečnost i omekša, oko 5-10 minuta.
Dodavanje maslaca i sira:
Kad hleb omekša i upije tečnost, dodajte maslac (ili mast) i mešajte dok se maslac ne rastopi i sjedini sa hlebom.
Zatim dodajte izmrvljen sir i lagano promešajte da se sir rasporedi po popari. Ako želite bogatiji ukus, možete dodati malo kisele pavlake ili kajmaka.
Serviranje:
Poparu poslužite toplu, odmah nakon pripreme. Ovo je jednostavno i hranljivo jelo koje možete jesti kao doručak ili večeru.
Prijatno!
Ocenjivanje
Trenutna ocena: N/A (0 glasova)
Morate biti prijavljeni da biste ocenili recept. Prijavite se ili registrujte.
Komentari
Morate biti prijavljeni da biste ostavili komentar. Prijavite se ili registrujte.
Komentari korisnika
Još nema komentara. Budite prvi!