Recept za Pikantna Pačja Prsa sa Sosom od Narandže i Đumbira
Kategorija: Glavna jela
draft
Sastojci
- Za pačja prsa:
- 2 pačja prsa sa kožom
- So i sveže mleveni biber po ukusu
- 1 kašičica mlevenog bibera
- 1 kašičica mlevenog kima
- 1 kašičica dimljene paprike
- Za sos:
- Sok od 2 narandže
- 1 narandža, isečena na kolutove
- 1 kašika svežeg rendanog đumbira
- 2 kašike meda
- 50 ml balzamiko sirćeta
- 100 ml pilećeg bujona
- 1 kašičica narandžine kore (narendane)
- 1 kašika maslaca
Priprema
- Priprema pačjih prsa:
- Pačja prsa osušite papirnim ubrusom, a zatim zasecite kožu u dijagonalnim linijama, pazeći da ne zasečete meso.
- Utrljajte so, biber, mleveni biber, kim i dimljenu papriku u prsa sa obe strane.
- U tiganju na srednjoj vatri, bez dodavanja ulja, stavite pačja prsa sa kožom nadole. Pržite 6-8 minuta, dok koža ne postane zlatno-smeđa i hrskava.
- Okrenite prsa i pržite još 3-4 minuta sa druge strane, u zavisnosti od željenog stepena pečenja.
- Izvadite prsa iz tiganja i ostavite ih da se odmore 5 minuta pre nego što ih isečete.
- Priprema sosa:
- U isti tiganj u kojem ste pržili pačja prsa, dodajte rendani đumbir i med, pa propržite kratko dok ne zamiriše.
- Dodajte balzamiko sirće i kuvajte dok se tečnost ne prepolovi.
- Sipajte sok od narandže, dodajte pileći bujon i narandžinu koru, pa kuvajte dok se sos ne zgusne (oko 10 minuta).
- Pred kraj kuvanja, dodajte maslac i mešajte dok se potpuno ne rastopi i sjedini sa sosom.
- Serviranje:
- Pačja prsa isecite na tanke kriške i poslažite ih na tanjir.
- Prelijte ih sosom od narandže i đumbira, pa ukrasite kolutovima narandže.
- Ovo jelo se odlično slaže sa kremastim pire krompirom ili pečenim povrćem.
- Prijatno i uživajte u ovom gurmanskom doživljaju!
Ocenjivanje
Morate biti prijavljeni da biste ocenili recept. Prijavite se ili registrujte.
Komentari
Morate biti prijavljeni da biste ostavili komentar. Prijavite se ili registrujte.
Komentari Korisnika
Još nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar!
Deljenje
Lajk
Morate biti prijavljeni da biste lajkovali recept. Prijavite se ili registrujte.
Broj lajkova: 0