Recept za Pikantna Pačja Prsa sa Sosom od Narandže i Đumbira
Autor: RichardObradovic
Kategorija: Glavna jela

Sastojci
Za pačja prsa:
2 pačja prsa sa kožom
So i sveže mleveni biber po ukusu
1 kašičica mlevenog bibera
1 kašičica mlevenog kima
1 kašičica dimljene paprike
Za sos:
Sok od 2 narandže
1 narandža, isečena na kolutove
1 kašika svežeg rendanog đumbira
2 kašike meda
50 ml balzamiko sirćeta
100 ml pilećeg bujona
1 kašičica narandžine kore (narendane)
1 kašika maslaca
Priprema
Priprema pačjih prsa:
Pačja prsa osušite papirnim ubrusom, a zatim zasecite kožu u dijagonalnim linijama, pazeći da ne zasečete meso.
Utrljajte so, biber, mleveni biber, kim i dimljenu papriku u prsa sa obe strane.
U tiganju na srednjoj vatri, bez dodavanja ulja, stavite pačja prsa sa kožom nadole. Pržite 6-8 minuta, dok koža ne postane zlatno-smeđa i hrskava.
Okrenite prsa i pržite još 3-4 minuta sa druge strane, u zavisnosti od željenog stepena pečenja.
Izvadite prsa iz tiganja i ostavite ih da se odmore 5 minuta pre nego što ih isečete.
Priprema sosa:
U isti tiganj u kojem ste pržili pačja prsa, dodajte rendani đumbir i med, pa propržite kratko dok ne zamiriše.
Dodajte balzamiko sirće i kuvajte dok se tečnost ne prepolovi.
Sipajte sok od narandže, dodajte pileći bujon i narandžinu koru, pa kuvajte dok se sos ne zgusne (oko 10 minuta).
Pred kraj kuvanja, dodajte maslac i mešajte dok se potpuno ne rastopi i sjedini sa sosom.
Serviranje:
Pačja prsa isecite na tanke kriške i poslažite ih na tanjir.
Prelijte ih sosom od narandže i đumbira, pa ukrasite kolutovima narandže.
Ovo jelo se odlično slaže sa kremastim pire krompirom ili pečenim povrćem.
Prijatno i uživajte u ovom gurmanskom doživljaju!
Ocenjivanje
Trenutna ocena: N/A (0 glasova)
Morate biti prijavljeni da biste ocenili recept. Prijavite se ili registrujte.
Komentari
Morate biti prijavljeni da biste ostavili komentar. Prijavite se ili registrujte.
Komentari korisnika
Još nema komentara. Budite prvi!