Gurmanija.rs Logo

Recept za Pikantna Pačja Prsa sa Sosom od Narandže i Đumbira

163 pregleda 23.08.2024 Ocena: N/A

Autor: RichardObradovic

Kategorija: Glavna jela

Slika jela Recept za Pikantna Pačja Prsa sa Sosom od Narandže i Đumbira spremljenog po receptu sa Gurmanija.rs
draft

Sastojci

Za pačja prsa:

2 pačja prsa sa kožom

So i sveže mleveni biber po ukusu

1 kašičica mlevenog bibera

1 kašičica mlevenog kima

1 kašičica dimljene paprike

Za sos:

Sok od 2 narandže

1 narandža, isečena na kolutove

1 kašika svežeg rendanog đumbira

2 kašike meda

50 ml balzamiko sirćeta

100 ml pilećeg bujona

1 kašičica narandžine kore (narendane)

1 kašika maslaca

Priprema

Priprema pačjih prsa:

Pačja prsa osušite papirnim ubrusom, a zatim zasecite kožu u dijagonalnim linijama, pazeći da ne zasečete meso.

Utrljajte so, biber, mleveni biber, kim i dimljenu papriku u prsa sa obe strane.

U tiganju na srednjoj vatri, bez dodavanja ulja, stavite pačja prsa sa kožom nadole. Pržite 6-8 minuta, dok koža ne postane zlatno-smeđa i hrskava.

Okrenite prsa i pržite još 3-4 minuta sa druge strane, u zavisnosti od željenog stepena pečenja.

Izvadite prsa iz tiganja i ostavite ih da se odmore 5 minuta pre nego što ih isečete.

Priprema sosa:

U isti tiganj u kojem ste pržili pačja prsa, dodajte rendani đumbir i med, pa propržite kratko dok ne zamiriše.

Dodajte balzamiko sirće i kuvajte dok se tečnost ne prepolovi.

Sipajte sok od narandže, dodajte pileći bujon i narandžinu koru, pa kuvajte dok se sos ne zgusne (oko 10 minuta).

Pred kraj kuvanja, dodajte maslac i mešajte dok se potpuno ne rastopi i sjedini sa sosom.

Serviranje:

Pačja prsa isecite na tanke kriške i poslažite ih na tanjir.

Prelijte ih sosom od narandže i đumbira, pa ukrasite kolutovima narandže.

Ovo jelo se odlično slaže sa kremastim pire krompirom ili pečenim povrćem.

Prijatno i uživajte u ovom gurmanskom doživljaju!

Ocenjivanje

Morate biti prijavljeni da biste ocenili recept. Prijavite se ili registrujte.

Komentari

Morate biti prijavljeni da biste ostavili komentar. Prijavite se ili registrujte.

Komentari korisnika

Još nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar!

Povratak na početnu