Recept za Poparu
Autor: RichardObradovic
Kategorija: Glavna jela

Sastojci
300 g starog hleba (najbolje je koristiti hleb koji je nekoliko dana star)
500 ml mleka ili vode (možete koristiti kombinaciju)
100 g sira (feta ili neki drugi beli sir)
50 g maslaca ili masti
So po ukusu
Po želji, malo kisele pavlake ili kajmaka za dodatni ukus
Priprema
Priprema hleba:
Hleb isecite na kockice veličine zalogaja. Ako je hleb svež, možete ga prvo malo prosušiti u rerni na niskoj temperaturi, ali pazite da ne postane previše tvrd.
Kuvanje:
U šerpi zagrejte mleko (ili vodu, ili kombinaciju mleka i vode) dok ne proključa. Dodajte malo soli po ukusu.
U kipuće mleko dodajte kockice hleba i smanjite vatru. Kuvajte lagano uz povremeno mešanje dok hleb ne upije tečnost i omekša, oko 5-10 minuta.
Dodavanje maslaca i sira:
Kad hleb omekša i upije tečnost, dodajte maslac (ili mast) i mešajte dok se maslac ne rastopi i sjedini sa hlebom.
Zatim dodajte izmrvljen sir i lagano promešajte da se sir rasporedi po popari. Ako želite bogatiji ukus, možete dodati malo kisele pavlake ili kajmaka.
Serviranje:
Poparu poslužite toplu, odmah nakon pripreme. Ovo je jednostavno i hranljivo jelo koje možete jesti kao doručak ili večeru.
Prijatno!
Ocenjivanje
Trenutna ocena: N/A (0 glasova)
Morate biti prijavljeni da biste ocenili recept. Prijavite se ili registrujte.
Komentari
Morate biti prijavljeni da biste ostavili komentar. Prijavite se ili registrujte.
Komentari korisnika
Još nema komentara. Budite prvi!
Pogledaj još recepte iz kategorije: Glavna jela

🧆🍅 Teletine ćuftice u paradajz-sosu sa bosiljkom

🍗 Pileći file u sosu od pečuraka i senfa – Kremasto savršenstvo za gurmane

Svinjski Medaljoni u Kremastom Sosu od Pečuraka

Recept za Svadbarski Kupus

Kremaste Njoke u Sosu od Parmezana i Belog Luka

Juneći gulaš sa pire krompirom – Tradicionalni nedeljni ručak