Recept za bečku šniclu
Autor: RichardObradovic
Kategorija: Glavna jela
, a golden-brown breaded veal cutlet, served with lemon wedges and a side of potato salad. T.webp)
Sastojci
4 teleće šnicle (oko 150g svaki)
So i biber po ukusu
2 jaja
100g brašna
200g prezli
Ulje ili mast za prženje (dovoljno da šnicle budu potopljene u ulju)
Priprema
Priprema mesa:
Svaku šniclu stavite između dva lista plastične folije i istucite čekićem za meso dok ne postane tanka i ravnomerna (debljina oko 5 mm).
Posolite i pobiberite šnicle sa obe strane.
Priprema za pohovanje:
U jednom tanjiru pripremite brašno.
U drugom tanjiru umutite jaja.
U trećem tanjiru pripremite prezle.
Pohovanje šnicli:
Svaku šniclu prvo uvaljajte u brašno, pazeći da višak brašna otrese.
Zatim je umočite u umućena jaja, tako da bude potpuno prekrivena.
Na kraju, uvaljajte šniclu u prezle, pritiskajući lagano kako bi se prezle dobro zalepile za meso.
Prženje:
U tiganju zagrejte ulje ili mast na srednje visokoj temperaturi.
Kada je ulje dovoljno zagrejano (oko 170°C), pažljivo stavite šnicle u tiganj. Pržite ih sa obe strane dok ne dobiju zlatno-smeđu boju (oko 2-3 minuta sa svake strane).
Izvadite šnicle iz tiganja i stavite ih na papirni ubrus kako bi se upio višak masnoće.
Serviranje:
Poslužite bečku šniclu toplu, uz kriške limuna.
Kao prilog možete poslužiti krompir salatu, pire krompir, kuvani krompir ili sezonsku salatu.
Uživajte u ukusnoj bečkoj šnicli!
Ocenjivanje
Trenutna ocena: N/A (0 glasova)
Morate biti prijavljeni da biste ocenili recept. Prijavite se ili registrujte.
Komentari
Morate biti prijavljeni da biste ostavili komentar. Prijavite se ili registrujte.
Komentari korisnika
Još nema komentara. Budite prvi!
Pogledaj još recepte iz kategorije: Glavna jela

🥩 Filet Mignon sa tartuf pireom i karamelizovanim šargarepama

🍛 Punjene paprike sa kinoom i pečurkama

🌮🔥 Sočne zapečene tortilje sa piletinom i sirom

Punjene ćufte u paradajz sosu sa pire krompirom – Domaći klasik sa iznenađenjem

🥬 Sarma u lisnatom testu – Novo lice starog klasika

🍗🥔 Pileći butovi „sheet-pan“ sa krompirom, karfiolom i med-senf glazurom