Recept za bečku šniclu
Autor: RichardObradovic
Kategorija: Glavna jela

Sastojci
4 teleće šnicle (oko 150g svaki)
So i biber po ukusu
2 jaja
100g brašna
200g prezli
Ulje ili mast za prženje (dovoljno da šnicle budu potopljene u ulju)
Priprema
Priprema mesa:
Svaku šniclu stavite između dva lista plastične folije i istucite čekićem za meso dok ne postane tanka i ravnomerna (debljina oko 5 mm).
Posolite i pobiberite šnicle sa obe strane.
Priprema za pohovanje:
U jednom tanjiru pripremite brašno.
U drugom tanjiru umutite jaja.
U trećem tanjiru pripremite prezle.
Pohovanje šnicli:
Svaku šniclu prvo uvaljajte u brašno, pazeći da višak brašna otrese.
Zatim je umočite u umućena jaja, tako da bude potpuno prekrivena.
Na kraju, uvaljajte šniclu u prezle, pritiskajući lagano kako bi se prezle dobro zalepile za meso.
Prženje:
U tiganju zagrejte ulje ili mast na srednje visokoj temperaturi.
Kada je ulje dovoljno zagrejano (oko 170°C), pažljivo stavite šnicle u tiganj. Pržite ih sa obe strane dok ne dobiju zlatno-smeđu boju (oko 2-3 minuta sa svake strane).
Izvadite šnicle iz tiganja i stavite ih na papirni ubrus kako bi se upio višak masnoće.
Serviranje:
Poslužite bečku šniclu toplu, uz kriške limuna.
Kao prilog možete poslužiti krompir salatu, pire krompir, kuvani krompir ili sezonsku salatu.
Uživajte u ukusnoj bečkoj šnicli!
Ocenjivanje
Trenutna ocena: N/A (0 glasova)
Morate biti prijavljeni da biste ocenili recept. Prijavite se ili registrujte.
Komentari
Morate biti prijavljeni da biste ostavili komentar. Prijavite se ili registrujte.
Komentari korisnika
Još nema komentara. Budite prvi!