Recept za svinjski gulaš sa pire krompirom
Autor: RichardObradovic
Kategorija: Glavna jela

Sastojci
Za svinjski gulaš:
500 g svinjskog mesa (but, plećka ili vrat), isečenog na kockice
1 velika glavica crnog luka, sitno iseckana
2 čena belog luka, sitno iseckana
1 crvena paprika, isečena na trake
1 zelena paprika, isečena na trake
2 srednja krompira, isečena na kockice
2 šargarepe, isečene na kolutove
1 kašika crvene mlevene paprike (slatka paprika)
1 kašika brašna
200 ml paradajz soka ili pirea
500 ml bujona (povrtni ili mesni)
1 lovorov list
So i biber po ukusu
2 kašike ulja za prženje
Svež peršun za dekoraciju
Za pire krompir:
1 kg krompira
50 g putera
100 ml mleka
So po ukusu
Priprema
Svinjski gulaš:
U velikom loncu zagrejte ulje na srednjoj vatri. Dodajte iseckani crni luk i pržite dok ne postane staklast.
Dodajte svinjsko meso i pržite dok ne dobije zlatno-braon boju sa svih strana.
Dodajte sitno iseckan beli luk i kratko pržite.
Dodajte mlevenu papriku i brašno, pa sve dobro izmešajte. Zatim dodajte isečene paprike, krompir, i šargarepu.
Sipajte paradajz sok ili pire, bujon, i dodajte lovorov list. Začinite solju i biberom po ukusu.
Smanjite vatru, poklopite i kuvajte na tihoj vatri oko 1,5 do 2 sata, ili dok meso i povrće ne omekšaju, a sos se lepo zgusne. Povremeno promešajte i po potrebi dolijte još bujona.
Pire krompir:
Ogulite krompir, isecite ga na kocke i kuvajte u slanoj vodi dok ne postane mekan (oko 20 minuta).
Procedite krompir i vratite ga u šerpu. Dodajte puter i mleko, pa izgnječite dok ne dobijete glatki pire. Po potrebi dodajte još soli.
Serviranje:
Na tanjir stavite porciju svinjskog gulaša i uz to servirajte pire krompir. Gulaš možete posuti svežim peršunom kao dekoraciju.
Prijatno!
Ocenjivanje
Trenutna ocena: N/A (0 glasova)
Morate biti prijavljeni da biste ocenili recept. Prijavite se ili registrujte.
Komentari
Morate biti prijavljeni da biste ostavili komentar. Prijavite se ili registrujte.
Komentari korisnika
Još nema komentara. Budite prvi!
Pogledaj još recepte iz kategorije: Glavna jela

Punjene Tikvice sa Mlevenim Meso i Parmezanom

Svinjski Medaljoni u Kremastom Sosu od Pečuraka

🥘 Aromatični pirinač sa leblebijama i pečenim patlidžanom

🍲 Gurmanski Đuveč sa Povrćem – Tradicionalni Ukus u Posnoj Verziji

🥩🍲 Domaći juneći gulaš

🥕🥒 Zapečene povrćne pljeskavice – hrskave, lagane i bez mesa!