Recept za svinjski gulaš sa pire krompirom
Autor: RichardObradovic
Kategorija: Glavna jela
Sastojci
Za svinjski gulaš:
500 g svinjskog mesa (but, plećka ili vrat), isečenog na kockice
1 velika glavica crnog luka, sitno iseckana
2 čena belog luka, sitno iseckana
1 crvena paprika, isečena na trake
1 zelena paprika, isečena na trake
2 srednja krompira, isečena na kockice
2 šargarepe, isečene na kolutove
1 kašika crvene mlevene paprike (slatka paprika)
1 kašika brašna
200 ml paradajz soka ili pirea
500 ml bujona (povrtni ili mesni)
1 lovorov list
So i biber po ukusu
2 kašike ulja za prženje
Svež peršun za dekoraciju
Za pire krompir:
1 kg krompira
50 g putera
100 ml mleka
So po ukusu
Priprema
Svinjski gulaš:
U velikom loncu zagrejte ulje na srednjoj vatri. Dodajte iseckani crni luk i pržite dok ne postane staklast.
Dodajte svinjsko meso i pržite dok ne dobije zlatno-braon boju sa svih strana.
Dodajte sitno iseckan beli luk i kratko pržite.
Dodajte mlevenu papriku i brašno, pa sve dobro izmešajte. Zatim dodajte isečene paprike, krompir, i šargarepu.
Sipajte paradajz sok ili pire, bujon, i dodajte lovorov list. Začinite solju i biberom po ukusu.
Smanjite vatru, poklopite i kuvajte na tihoj vatri oko 1,5 do 2 sata, ili dok meso i povrće ne omekšaju, a sos se lepo zgusne. Povremeno promešajte i po potrebi dolijte još bujona.
Pire krompir:
Ogulite krompir, isecite ga na kocke i kuvajte u slanoj vodi dok ne postane mekan (oko 20 minuta).
Procedite krompir i vratite ga u šerpu. Dodajte puter i mleko, pa izgnječite dok ne dobijete glatki pire. Po potrebi dodajte još soli.
Serviranje:
Na tanjir stavite porciju svinjskog gulaša i uz to servirajte pire krompir. Gulaš možete posuti svežim peršunom kao dekoraciju.
Prijatno!
Ocenjivanje
Trenutna ocena: N/A (0 glasova)
Morate biti prijavljeni da biste ocenili recept. Prijavite se ili registrujte.
Komentari
Morate biti prijavljeni da biste ostavili komentar. Prijavite se ili registrujte.
Komentari korisnika
Još nema komentara. Budite prvi!