Gurmanija.rs Logo

Recept za svinjski gulaš sa pire krompirom

2308 pregleda 16.08.2024 Ocena: N/A (0)

Autor: RichardObradovic

Kategorija: Glavna jela

Slika jela Recept za svinjski gulaš sa pire krompirom
draft

Sastojci

Za svinjski gulaš:

500 g svinjskog mesa (but, plećka ili vrat), isečenog na kockice

1 velika glavica crnog luka, sitno iseckana

2 čena belog luka, sitno iseckana

1 crvena paprika, isečena na trake

1 zelena paprika, isečena na trake

2 srednja krompira, isečena na kockice

2 šargarepe, isečene na kolutove

1 kašika crvene mlevene paprike (slatka paprika)

1 kašika brašna

200 ml paradajz soka ili pirea

500 ml bujona (povrtni ili mesni)

1 lovorov list

So i biber po ukusu

2 kašike ulja za prženje

Svež peršun za dekoraciju

Za pire krompir:

1 kg krompira

50 g putera

100 ml mleka

So po ukusu

Priprema

Svinjski gulaš:

U velikom loncu zagrejte ulje na srednjoj vatri. Dodajte iseckani crni luk i pržite dok ne postane staklast.

Dodajte svinjsko meso i pržite dok ne dobije zlatno-braon boju sa svih strana.

Dodajte sitno iseckan beli luk i kratko pržite.

Dodajte mlevenu papriku i brašno, pa sve dobro izmešajte. Zatim dodajte isečene paprike, krompir, i šargarepu.

Sipajte paradajz sok ili pire, bujon, i dodajte lovorov list. Začinite solju i biberom po ukusu.

Smanjite vatru, poklopite i kuvajte na tihoj vatri oko 1,5 do 2 sata, ili dok meso i povrće ne omekšaju, a sos se lepo zgusne. Povremeno promešajte i po potrebi dolijte još bujona.

Pire krompir:

Ogulite krompir, isecite ga na kocke i kuvajte u slanoj vodi dok ne postane mekan (oko 20 minuta).

Procedite krompir i vratite ga u šerpu. Dodajte puter i mleko, pa izgnječite dok ne dobijete glatki pire. Po potrebi dodajte još soli.

Serviranje:

Na tanjir stavite porciju svinjskog gulaša i uz to servirajte pire krompir. Gulaš možete posuti svežim peršunom kao dekoraciju.

Prijatno!

Ocenjivanje

Trenutna ocena: N/A (0 glasova)

Morate biti prijavljeni da biste ocenili recept. Prijavite se ili registrujte.

Komentari

Morate biti prijavljeni da biste ostavili komentar. Prijavite se ili registrujte.

Komentari korisnika

Još nema komentara. Budite prvi!

Povratak na početnu