Recept za Pasulj Prebranac
Autor: RichardObradovic
Kategorija: Glavna jela

Sastojci
Sastojci:
500g belog pasulja
3 glavice crnog luka
2-3 čena belog luka
2 šargarepe
2 lovorova lista
1 kašičica aleve paprike
1 kašičica suvog začina (vegeta ili sličan)
So i biber po ukusu
100ml ulja
2 kašike brašna
Voda
Priprema
Priprema pasulja:
Operite pasulj i stavite ga u veliku posudu. Prelijte ga vodom i ostavite da se natapa preko noći.
Kuvanje pasulja:
Sutradan, iscedite pasulj i stavite ga u lonac sa čistom vodom. Dodajte lovorov list i kuvajte dok pasulj ne omekša, ali pazite da se ne raskuva. Ovo traje oko 1-1.5 sati.
Kad je pasulj skoro gotov, iscedite ga i ostavite sa strane. Sačuvajte vodu u kojoj se kuvao.
Priprema luka:
Dok se pasulj kuva, sitno naseckajte crni luk i šargarepu. U velikoj tiganju zagrejte ulje, dodajte luk i pržite dok ne postane staklast.
Dodajte iseckanu šargarepu i pržite još nekoliko minuta.
Dodavanje začina:
Dodajte beli luk, alevu papriku, so, biber i suvi začin. Dobro promešajte.
Dodajte brašno i pržite još nekoliko minuta dok smesa ne dobije blago braon boju.
Kombinovanje pasulja i luka:
U velikoj posudi za pečenje pomešajte kuvani pasulj sa pripremljenim lukom i šargarepom. Dobro promešajte da se sastojci ujednače.
Pečenje:
Prelijte pasulj vodom u kojoj se kuvao dok smesa ne bude pokrivena. Pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 180°C oko 1 sat ili dok prebranac ne dobije zlatno-braon boju i većina tečnosti ne ispari.
Serviranje:
Prebranac poslužite topao sa svežim hlebom ili salatom po izboru.
Ocenjivanje
Trenutna ocena: N/A (0 glasova)
Morate biti prijavljeni da biste ocenili recept. Prijavite se ili registrujte.
Komentari
Morate biti prijavljeni da biste ostavili komentar. Prijavite se ili registrujte.
Komentari korisnika
Još nema komentara. Budite prvi!