Recept za Pasulj Prebranac

96 pregleda 06.08.2024 Ocena: N/A

Autor: RichardObradovic

Kategorija: Glavna jela

Recept za Pasulj Prebranac
draft

Sastojci

  • Sastojci:
  • 500g belog pasulja
  • 3 glavice crnog luka
  • 2-3 čena belog luka
  • 2 šargarepe
  • 2 lovorova lista
  • 1 kašičica aleve paprike
  • 1 kašičica suvog začina (vegeta ili sličan)
  • So i biber po ukusu
  • 100ml ulja
  • 2 kašike brašna
  • Voda

Priprema

  1. Priprema pasulja:
  2. Operite pasulj i stavite ga u veliku posudu. Prelijte ga vodom i ostavite da se natapa preko noći.
  3. Kuvanje pasulja:
  4. Sutradan, iscedite pasulj i stavite ga u lonac sa čistom vodom. Dodajte lovorov list i kuvajte dok pasulj ne omekša, ali pazite da se ne raskuva. Ovo traje oko 1-1.5 sati.
  5. Kad je pasulj skoro gotov, iscedite ga i ostavite sa strane. Sačuvajte vodu u kojoj se kuvao.
  6. Priprema luka:
  7. Dok se pasulj kuva, sitno naseckajte crni luk i šargarepu. U velikoj tiganju zagrejte ulje, dodajte luk i pržite dok ne postane staklast.
  8. Dodajte iseckanu šargarepu i pržite još nekoliko minuta.
  9. Dodavanje začina:
  10. Dodajte beli luk, alevu papriku, so, biber i suvi začin. Dobro promešajte.
  11. Dodajte brašno i pržite još nekoliko minuta dok smesa ne dobije blago braon boju.
  12. Kombinovanje pasulja i luka:
  13. U velikoj posudi za pečenje pomešajte kuvani pasulj sa pripremljenim lukom i šargarepom. Dobro promešajte da se sastojci ujednače.
  14. Pečenje:
  15. Prelijte pasulj vodom u kojoj se kuvao dok smesa ne bude pokrivena. Pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 180°C oko 1 sat ili dok prebranac ne dobije zlatno-braon boju i većina tečnosti ne ispari.
  16. Serviranje:
  17. Prebranac poslužite topao sa svežim hlebom ili salatom po izboru.

Ocenjivanje

Morate biti prijavljeni da biste ocenili recept. Prijavite se ili registrujte.

Komentari

Morate biti prijavljeni da biste ostavili komentar. Prijavite se ili registrujte.

Komentari Korisnika

Još nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar!

Deljenje

Lajk

Morate biti prijavljeni da biste lajkovali recept. Prijavite se ili registrujte.

Broj lajkova: 1

Povratak na početnu