Recept za Grašak sa Piletinom
Kategorija: Glavna jela

draft
Sastojci
- 500g pilećeg mesa (pileća prsa ili bataci)
- 400g graška (svežeg ili smrznutog)
- 2 glavice crnog luka
- 2 šargarepe
- 2 čena belog luka
- 1 crvena paprika
- 2 paradajza ili 200ml paradajz sosa
- 1 kašika brašna
- 100ml ulja
- So i biber po ukusu
- 1 kašičica suvog začina (vegeta ili sličan)
- Peršun za dekoraciju
- Voda
Priprema
- Priprema povrća:
- Crni luk sitno iseckati.
- Šargarepe oljuštiti i iseći na kolutiće.
- Papriku iseći na trakice.
- Beli luk sitno iseckati.
- Paradajz oljuštiti i iseći na kockice ili koristiti paradajz sos.
- Priprema piletine:
- Pileće meso iseći na manje komade.
- U velikoj šerpi zagrejati ulje i dodati piletinu. Pržiti dok ne dobije zlatnu boju sa svih strana.
- Prženje povrća:
- Dodati crni luk u šerpu sa piletinom i pržiti dok ne postane staklast.
- Dodati šargarepu, papriku i beli luk. Pržiti nekoliko minuta dok povrće ne omekša.
- Dodavanje graška i paradajza:
- Dodati grašak u šerpu i dobro promešati.
- Dodati iseckani paradajz ili paradajz sos i kuvati dok se svi sastojci ne sjedine.
- Začinjavanje i zgusnjavanje:
- Dodati so, biber i suvi začin po ukusu.
- U manjoj posudi razmutiti brašno sa malo vode i dodati u šerpu da se jelo zgusne. Dobro promešati.
- Kuvanje:
- Doliti vodu koliko je potrebno da pokrije sve sastojke i kuvati na srednjoj vatri dok meso i povrće ne omekšaju, otprilike 20-30 minuta.
- Povremeno promešati i proveriti da li je potrebno dodati još vode.
- Serviranje:
- Gotovo jelo posuti svežim peršunom i poslužiti toplo.
Ocenjivanje
Morate biti prijavljeni da biste ocenili recept. Prijavite se ili registrujte.
Komentari
Morate biti prijavljeni da biste ostavili komentar. Prijavite se ili registrujte.
Komentari Korisnika
Još nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar!
Deljenje
Lajk
Morate biti prijavljeni da biste lajkovali recept. Prijavite se ili registrujte.
Broj lajkova: 0