Recept za Grašak sa Piletinom
Autor: RichardObradovic
Kategorija: Glavna jela

Sastojci
500g pilećeg mesa (pileća prsa ili bataci)
400g graška (svežeg ili smrznutog)
2 glavice crnog luka
2 šargarepe
2 čena belog luka
1 crvena paprika
2 paradajza ili 200ml paradajz sosa
1 kašika brašna
100ml ulja
So i biber po ukusu
1 kašičica suvog začina (vegeta ili sličan)
Peršun za dekoraciju
Voda
Priprema
Priprema povrća:
Crni luk sitno iseckati.
Šargarepe oljuštiti i iseći na kolutiće.
Papriku iseći na trakice.
Beli luk sitno iseckati.
Paradajz oljuštiti i iseći na kockice ili koristiti paradajz sos.
Priprema piletine:
Pileće meso iseći na manje komade.
U velikoj šerpi zagrejati ulje i dodati piletinu. Pržiti dok ne dobije zlatnu boju sa svih strana.
Prženje povrća:
Dodati crni luk u šerpu sa piletinom i pržiti dok ne postane staklast.
Dodati šargarepu, papriku i beli luk. Pržiti nekoliko minuta dok povrće ne omekša.
Dodavanje graška i paradajza:
Dodati grašak u šerpu i dobro promešati.
Dodati iseckani paradajz ili paradajz sos i kuvati dok se svi sastojci ne sjedine.
Začinjavanje i zgusnjavanje:
Dodati so, biber i suvi začin po ukusu.
U manjoj posudi razmutiti brašno sa malo vode i dodati u šerpu da se jelo zgusne. Dobro promešati.
Kuvanje:
Doliti vodu koliko je potrebno da pokrije sve sastojke i kuvati na srednjoj vatri dok meso i povrće ne omekšaju, otprilike 20-30 minuta.
Povremeno promešati i proveriti da li je potrebno dodati još vode.
Serviranje:
Gotovo jelo posuti svežim peršunom i poslužiti toplo.
Ocenjivanje
Trenutna ocena: N/A (0 glasova)
Morate biti prijavljeni da biste ocenili recept. Prijavite se ili registrujte.
Komentari
Morate biti prijavljeni da biste ostavili komentar. Prijavite se ili registrujte.
Komentari korisnika
Još nema komentara. Budite prvi!