Recept za Mućkalicu
Autor: RichardObradovic
Kategorija: Glavna jela

Sastojci
500 g svinjskog mesa (but, vratina ili plećka)
2 glavice crnog luka
2 paprike (crvena i zelena)
2 paradajza
2 čena belog luka
1 ljuta papričica (po želji)
200 ml pasiranog paradajza (paradajz pire)
1 kašika aleve paprike
1 kašika masti ili ulja
So i biber po ukusu
Peršun za dekoraciju
Priprema
Priprema mesa:
Svinjsko meso isecite na kockice veličine zalogaja. U dubljoj šerpi ili tiganju zagrejte mast (ili ulje) i dodajte meso. Pržite meso dok ne dobije zlatno-smeđu boju sa svih strana. Kada je meso proprženo, izvadite ga iz šerpe i ostavite sa strane.
Priprema povrća:
U istu šerpu, dodajte sitno seckani crni luk i pržite dok ne postane staklast. Zatim dodajte iseckane paprike i ljutu papričicu (ako je koristite), pa pržite dok paprika ne omekša.
Dodajte sitno seckani beli luk i alevu papriku, pa sve zajedno pržite još 1-2 minuta.
Kuvanje mućkalice:
Vratite meso u šerpu sa povrćem. Dodajte paradajz seckan na kockice i pasiran paradajz. Dobro promešajte, smanjite vatru i kuvajte sve zajedno na laganoj vatri oko 30 minuta, ili dok meso ne postane potpuno mekano.
Po potrebi dodajte malo vode ili supe, kako bi mućkalica bila sočna. Posolite i pobiberite po ukusu.
Završavanje i serviranje:
Kada je mućkalica gotova, pospite je svežim peršunom i poslužite je uz hleb, pire krompir ili kuvani pirinač.
Napomena: Mućkalica je još ukusnija kada odstoji nekoliko sati ili čak preko noći, jer tada svi ukusi još bolje prožmu meso i povrće.
Prijatno!
Ocenjivanje
Trenutna ocena: N/A (0 glasova)
Morate biti prijavljeni da biste ocenili recept. Prijavite se ili registrujte.
Komentari
Morate biti prijavljeni da biste ostavili komentar. Prijavite se ili registrujte.
Komentari korisnika
Još nema komentara. Budite prvi!