Sočni Pileći Bataci u Medeno-Limun Sosu
Aktivno vreme: 15 minuta Vreme pečenja: 30 minuta Ukupno vreme: 45 minuta
Autor: RichardObradovic
Kategorija: Glavna jela

Opis
Ovi sočni pileći bataci pečeni u medeno-limun sosu su prava eksplozija ukusa! Spoj slatkoće meda, osvežavajuće kiselosti limuna i aromatičnih začina daje ovom jelu savršen balans. Savršeno za porodični ručak ili laganu večeru.
Sastojci
Za piletinu:
6 pilećih bataka
1 kašičica soli
½ kašičice bibera
1 kašičica suvog origana
½ kašičice dimljene paprike
2 kašike maslinovog ulja
Za medeno-limun sos:
3 kašike meda
Sok i rendana korica 1 limuna
2 čena belog luka, sitno seckana
1 kašika soja sosa
½ kašičice senfa
1 kašika putera
Za serviranje:
Kuvani pirinač, pečeni krompir ili hrskava salata
Priprema
1. Priprema piletine:
Pileće batake posolite, pobiberite i pospite origanom i dimljenom paprikom.
U tiganju zagrejte maslinovo ulje i propržite batake sa svih strana dok ne dobiju zlatnu boju (oko 5 minuta po strani).
2. Priprema sosa:
U maloj šerpici otopite puter, dodajte beli luk i kratko propržite.
Sipajte med, limunov sok i koricu, soja sos i senf. Kuvajte 2-3 minuta dok se ne sjedini.
3. Pečenje:
Prebacite batake u pleh i prelijte ih pripremljenim sosom.
Pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 200°C oko 25-30 minuta, povremeno ih prelivajući sokovima iz pleha.
4. Serviranje:
Poslužite toplo uz pirinač, krompir ili salatu, prelivene preostalim sosom iz pleha.
Nutritivne vrednosti
Kalorije: 380 kcal
Proteini: 32 g
Masti: 18 g
Ugljeni hidrati: 20 g
Savet
Za dodatnu hrskavost, batake možete kratko zapeći na 220°C poslednjih 5 minuta pečenja.
Ocenjivanje
Trenutna ocena: N/A (0 glasova)
Morate biti prijavljeni da biste ocenili recept. Prijavite se ili registrujte.
Komentari
Morate biti prijavljeni da biste ostavili komentar. Prijavite se ili registrujte.
Komentari korisnika
Još nema komentara. Budite prvi!
Pogledaj još recepte iz kategorije: Glavna jela

🍗🥔 Pileći butovi „sheet-pan“ sa krompirom, karfiolom i med-senf glazurom

🍄 Rižoto sa pečurkama i svežim peršunom – kremasto, mirisno, brzo

🥬 Sarma u lisnatom testu – Novo lice starog klasika

Pečena Jagnjetina sa Prazilukom i Krompirom – Vaskršnji Ručak za Pamćenje

🍖 Ćufte u paradajz sosu sa dimljenom paprikom – domaće, sočne, zalogaj za hleb

Punjena Piletina sa Spanaćem i Sirom u Kremastom Sosu