Sočni Pileći Bataci u Medeno-Limun Sosu

39 pregleda 13.02.2025 Ocena: N/A Aktivno vreme: 15 minuta Vreme pečenja: 30 minuta Ukupno vreme: 45 minuta

Autor: RichardObradovic

Kategorija: Glavna jela

Sočni Pileći Bataci u Medeno-Limun Sosu
🍗 Sočni pileći bataci u medeno-limun sosu – slatko, osvežavajuće i neodoljivo! Hrskava spolja, sočna iznutra – ovo jelo morate probati! Pogledajte recept na Gurmanija.rs i uživajte u ukusu. ✨ 🔗 Kliknite za recept! #gurmanija #pilećibataci #sočnoimiriše #receptdana

Opis

Ovi sočni pileći bataci pečeni u medeno-limun sosu su prava eksplozija ukusa! Spoj slatkoće meda, osvežavajuće kiselosti limuna i aromatičnih začina daje ovom jelu savršen balans. Savršeno za porodični ručak ili laganu večeru.

Sastojci

  • Za piletinu:
  • 6 pilećih bataka
  • 1 kašičica soli
  • ½ kašičice bibera
  • 1 kašičica suvog origana
  • ½ kašičice dimljene paprike
  • 2 kašike maslinovog ulja
  • Za medeno-limun sos:
  • 3 kašike meda
  • Sok i rendana korica 1 limuna
  • 2 čena belog luka, sitno seckana
  • 1 kašika soja sosa
  • ½ kašičice senfa
  • 1 kašika putera
  • Za serviranje:
  • Kuvani pirinač, pečeni krompir ili hrskava salata

Priprema

  1. 1. Priprema piletine:
  2. Pileće batake posolite, pobiberite i pospite origanom i dimljenom paprikom.
  3. U tiganju zagrejte maslinovo ulje i propržite batake sa svih strana dok ne dobiju zlatnu boju (oko 5 minuta po strani).
  4. 2. Priprema sosa:
  5. U maloj šerpici otopite puter, dodajte beli luk i kratko propržite.
  6. Sipajte med, limunov sok i koricu, soja sos i senf. Kuvajte 2-3 minuta dok se ne sjedini.
  7. 3. Pečenje:
  8. Prebacite batake u pleh i prelijte ih pripremljenim sosom.
  9. Pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 200°C oko 25-30 minuta, povremeno ih prelivajući sokovima iz pleha.
  10. 4. Serviranje:
  11. Poslužite toplo uz pirinač, krompir ili salatu, prelivene preostalim sosom iz pleha.

Nutritivne Vrednosti

🔥 Kalorije: 380 kcal
💪 Proteini: 32 g
🛢 Masti: 18 g
🥔 Ugljeni hidrati: 20 g

Saveti

Za dodatnu hrskavost, batake možete kratko zapeći na 220°C poslednjih 5 minuta pečenja.

Ocenjivanje

Morate biti prijavljeni da biste ocenili recept. Prijavite se ili registrujte.

Komentari

Morate biti prijavljeni da biste ostavili komentar. Prijavite se ili registrujte.

Komentari Korisnika

Još nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar!

Deljenje

Lajk

Morate biti prijavljeni da biste lajkovali recept. Prijavite se ili registrujte.

Broj lajkova: 0

Povratak na početnu