Punjena Piletina sa Spanaćem i Sirom u Kremastom Sosu
Aktivno vreme: 20 minuta Pečenje: 15 minuta Ukupno vreme: 35 minuta
Autor: RichardObradovic
Kategorija: Glavna jela

Opis
Ovo jelo kombinuje sočnu piletinu punjenu kremastim spanaćem i sirom, preliveno bogatim sosom koji ga čini neodoljivim. Idealno za gurmanski ručak ili večeru, a priprema je jednostavna i brza.
Sastojci
Za punjenu piletinu:
4 pileća fileta
200 g svežeg spanaća (ili 150 g zamrznutog, oceđenog)
150 g krem sira
100 g rendanog kačkavalja
1 čen belog luka, sitno seckan
So i biber po ukusu
1 kašika maslinovog ulja
Za kremasti sos:
200 ml pavlake za kuvanje
50 g parmezana, rendanog
1 kašičica senfa
½ kašičice suvog bosiljka
½ kašičice suvog origana
Za serviranje:
Kuvani pirinač, pire krompir ili pečeno povrće
Priprema
1. Priprema punjenja:
U tiganju na malo maslinovog ulja propržite beli luk dok ne zamiriše.
Dodajte spanać i dinstajte dok ne omekša.
Sklonite sa vatre i umešajte krem sir i kačkavalj.
2. Punjenje piletine:
Svaki pileći file presecite po sredini, ali ne do kraja (napravite džep).
Napunite pripremljenim filom i zatvorite čačkalicama ili kuhinjskim koncem.
3. Prženje i pečenje:
Zagrejte rernu na 200°C.
U tiganju zagrejte maslinovo ulje i propržite punjenu piletinu sa obe strane dok ne porumeni.
Prebacite u rernu i pecite još 15 minuta.
4. Priprema sosa:
U tiganj sipajte pavlaku, dodajte parmezan, senf, bosiljak i origano.
Kuvajte na laganoj vatri dok se sos ne zgusne.
5. Serviranje:
Punjenu piletinu prelijte kremastim sosom i poslužite uz pirinač, pire krompir ili pečeno povrće.
Nutritivne vrednosti
Kalorije: 420 kcal
Proteini: 38 g
Masti: 25 g
Ugljeni hidrati: 8 g
Savet
Za dodatni ukus, u fil možete dodati sušeni paradajz ili rendani dimljeni sir.
Ocenjivanje
Trenutna ocena: N/A (0 glasova)
Morate biti prijavljeni da biste ocenili recept. Prijavite se ili registrujte.
Komentari
Morate biti prijavljeni da biste ostavili komentar. Prijavite se ili registrujte.
Komentari korisnika
Još nema komentara. Budite prvi!
Pogledaj još recepte iz kategorije: Glavna jela

Sočna Musaka sa Krompirom i Mlevenim Mesom

Recept za Podvarak sa Svinjskim Mesom i Rebrima

Musaka sa Niskim Udelom Ugljenih Hidrata (Bez Bešamela)
Recept za Pikantna Pačja Prsa sa Sosom od Narandže i Đumbira

🥩 Bečka Šnicla sa Pomfritom – Klasik Koji Osvaja!

Zapečeni Patlidžan sa Parmezanom – Italijanski Klasik