Gurmanija.rs Logo

Domaća Goveđa Supa sa Vazdušastim Knedlama

311 pregleda 09.02.2025 Ocena: N/A (0)

Aktivno vreme: 20 minuta Vreme kuvanja: 2,5 do 3 sata Ukupno vreme: 3 sata i 20 minuta

Autor: RichardObradovic

Kategorija: Supe i Čorbe

Slika jela Domaća Goveđa Supa sa Vazdušastim Knedlama
🍲 Domaća goveđa supa sa knedlama – klasik koji greje dušu! Bogata i puna ukusa, ova supa je pravi izbor za porodični ručak. Pogledajte recept na Gurmanija.rs i pripremite je kod kuće! ✨ 🔗 Kliknite za recept! #gurmanija #goveđasupa #tradicionalnajela #receptdana

Opis

Domaća goveđa supa je klasik srpske kuhinje, poznata po bogatom ukusu i lekovitim svojstvima. Dodavanje mekanih i laganih knedli čini je još posebnijom. Savršena je za nedeljni ručak ili kao lekoviti obrok u hladnim danima.

Sastojci

Za supu:

500 g goveđih kostiju (ili mesa sa kosti, poput rebra ili kolenice)

2 šargarepe

1 paškanat

1 koren peršuna

1 parče celera

1 glavica crnog luka (prepečena na ringli ili u tiganju)

2 čena belog luka

1 lovorov list

1 kašičica soli

½ kašičice bibera u zrnu

2 l vode

Svež peršun za dekoraciju

Za knedle:

2 jaja

4 kašike griza

Prstohvat soli

½ kašičice ulja

Priprema

1. Kuvanje supe:

Stavite goveđe kosti ili meso u veliku šerpu i prelijte sa 2 litra hladne vode.

Kada voda proključa, smanjite vatru i skinite penu koja se stvara na površini.

Dodajte očišćeno i isečeno povrće, prepečeni crni luk, beli luk, lovorov list, so i biber u zrnu.

Kuvajte na laganoj vatri 2 do 3 sata, dok meso ne omekša i supa ne dobije bogat ukus.

2. Priprema knedli:

Umutite jaja sa prstohvatom soli, dodajte griz i ulje, pa dobro promešajte. Ostavite smesu da odstoji 10 minuta.

Kašičicom vadite smesu i lagano ubacujte knedle u vrelu supu. Kuvajte ih 5-7 minuta dok ne postanu mekane i vazdušaste.

3. Finalni koraci:

Procedite supu da biste uklonili kosti i začine.

Meso isecite na sitne komade i vratite u supu zajedno sa knedlama.

Po želji, dodajte sitno seckani svež peršun za aromu.

Nutritivne vrednosti

Kalorije: 220 kcal

Proteini: 15 g

Masti: 10 g

Ugljeni hidrati: 15 g

Savet

Za još bogatiji ukus, dodajte prstohvat muškatnog oraščića u knedle ili malo kurkume u supu za zlatnu boju.

Ocenjivanje

Trenutna ocena: N/A (0 glasova)

Morate biti prijavljeni da biste ocenili recept. Prijavite se ili registrujte.

Komentari

Morate biti prijavljeni da biste ostavili komentar. Prijavite se ili registrujte.

Komentari korisnika

Još nema komentara. Budite prvi!

Povratak na početnu