Sočna Svinjska Rebarca u Medenom Sosu

55 pregleda 03.02.2025 Ocena: N/A Aktivno vreme: 20 minuta Pečenje: 3 sata Ukupno vreme: 3 sata i 20 minuta

Autor: RichardObradovic

Kategorija: Glavna jela

Sočna Svinjska Rebarca u Medenom Sosu
🔥 Sočna svinjska rebarca u medenom sosu – prava poslastica za ljubitelje mesa! Meko meso koje se odvaja od kostiju i neodoljiva karamela od meda i začina. Pogledajte recept na Gurmanija.rs i uživajte! ✨ 🔗 Kliknite za recept! #gurmanija #rebarca #sočnoimiriše #receptdana

Opis

Ova svinjska rebarca su sočna, mekana i prekrivena bogatim medeno-barbekju sosom. Sporim pečenjem u rerni postiže se savršena tekstura – meso se odvaja od kostiju, a ukus je neodoljivo karamelizovan. Idealno za porodične večere ili specijalne prilike!

Sastojci

  • Za rebarca:
  • 1,5 kg svinjskih rebaraca
  • 1 kašika soli
  • 1 kašičica bibera
  • 1 kašika dimljene paprike
  • 1 kašičica belog luka u prahu
  • 1 kašičica suvog origana
  • Za sos:
  • 3 kašike meda
  • 2 kašike soja sosa
  • 2 kašike kečapa ili barbekju sosa
  • 1 kašika senfa
  • 1 kašika jabukovog sirćeta

Priprema

  1. 1. Priprema rebaraca:
  2. Očistite rebarca od viška masnoće i natrljajte ih suvim začinima (so, biber, dimljena paprika, beli luk i origano).
  3. Ostavite da odstoje najmanje 30 minuta, a idealno preko noći u frižideru.
  4. 2. Pečenje:
  5. Zagrejte rernu na 150°C.
  6. Stavite rebarca u pleh, pokrijte ih aluminijumskom folijom i pecite 2,5 do 3 sata dok ne omekšaju.
  7. 3. Priprema sosa:
  8. U činiji pomešajte med, soja sos, kečap, senf i jabukovo sirće.
  9. 4. Završno pečenje:
  10. Kada su rebarca mekana, izvadite ih iz rerne i premažite ih pripremljenim sosom.
  11. Vratite u rernu na 200°C i pecite još 15 minuta, dok ne dobiju lepu glazuru.
  12. 5. Serviranje:
  13. Poslužite uz krompir pire, grilovano povrće ili hrskavi hleb.

Nutritivne Vrednosti

🔥 Kalorije: 550 kcal
💪 Proteini: 40 g
🛢 Masti: 35 g
🥔 Ugljeni hidrati: 18 g

Saveti

Ako želite dimljeni efekat, dodajte malo tečnog dima u sos ili ispecite rebarca na roštilju na kraju pečenja.

Ocenjivanje

Morate biti prijavljeni da biste ocenili recept. Prijavite se ili registrujte.

Komentari

Morate biti prijavljeni da biste ostavili komentar. Prijavite se ili registrujte.

Komentari Korisnika

Još nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar!

Deljenje

Lajk

Morate biti prijavljeni da biste lajkovali recept. Prijavite se ili registrujte.

Broj lajkova: 0

Povratak na početnu