Sočna Svinjska Rebarca u Medenom Sosu
Aktivno vreme: 20 minuta Pečenje: 3 sata Ukupno vreme: 3 sata i 20 minuta
Autor: RichardObradovic
Kategorija: Glavna jela

Opis
Ova svinjska rebarca su sočna, mekana i prekrivena bogatim medeno-barbekju sosom. Sporim pečenjem u rerni postiže se savršena tekstura – meso se odvaja od kostiju, a ukus je neodoljivo karamelizovan. Idealno za porodične večere ili specijalne prilike!
Sastojci
Za rebarca:
1,5 kg svinjskih rebaraca
1 kašika soli
1 kašičica bibera
1 kašika dimljene paprike
1 kašičica belog luka u prahu
1 kašičica suvog origana
Za sos:
3 kašike meda
2 kašike soja sosa
2 kašike kečapa ili barbekju sosa
1 kašika senfa
1 kašika jabukovog sirćeta
Priprema
1. Priprema rebaraca:
Očistite rebarca od viška masnoće i natrljajte ih suvim začinima (so, biber, dimljena paprika, beli luk i origano).
Ostavite da odstoje najmanje 30 minuta, a idealno preko noći u frižideru.
2. Pečenje:
Zagrejte rernu na 150°C.
Stavite rebarca u pleh, pokrijte ih aluminijumskom folijom i pecite 2,5 do 3 sata dok ne omekšaju.
3. Priprema sosa:
U činiji pomešajte med, soja sos, kečap, senf i jabukovo sirće.
4. Završno pečenje:
Kada su rebarca mekana, izvadite ih iz rerne i premažite ih pripremljenim sosom.
Vratite u rernu na 200°C i pecite još 15 minuta, dok ne dobiju lepu glazuru.
5. Serviranje:
Poslužite uz krompir pire, grilovano povrće ili hrskavi hleb.
Nutritivne vrednosti
Kalorije: 550 kcal
Proteini: 40 g
Masti: 35 g
Ugljeni hidrati: 18 g
Savet
Ako želite dimljeni efekat, dodajte malo tečnog dima u sos ili ispecite rebarca na roštilju na kraju pečenja.
Ocenjivanje
Trenutna ocena: N/A (0 glasova)
Morate biti prijavljeni da biste ocenili recept. Prijavite se ili registrujte.
Komentari
Morate biti prijavljeni da biste ostavili komentar. Prijavite se ili registrujte.
Komentari korisnika
Još nema komentara. Budite prvi!