Sočna Svinjska Pečenica u Medeno-Mustard Sosu
Aktivno vreme: 20 minuta Pečenje: 35-40 minuta Ukupno vreme: 1 sat
Autor: RichardObradovic
Kategorija: Glavna jela

Opis
Ovaj recept za sočnu svinjsku pečenicu u medeno-mustard sosu spaja savršenu kombinaciju slatkog i slanog ukusa. Hrskava spolja, sočna iznutra – ovo jelo je idealno za svečane prilike, ali i kada želite nešto posebno za ručak.
Sastojci
Za pečenicu:
1 kg svinjske pečenice
2 kašike maslinovog ulja
1 kašičica soli
½ kašičice bibera
1 kašičica sušenog timijana
1 kašičica dimljene paprike
Za medeno-mustard sos:
3 kašike meda
2 kašike senfa (dijon ili blagi)
1 kašika soja sosa
1 kašika jabukovog sirćeta
1 kašičica belog luka u prahu
Za serviranje:
Pečeni krompir ili pire
Zelena salata sa limunovim prelivom
Priprema
1. Priprema mesa:
Svinjsku pečenicu operite i osušite papirnim ubrusom.
Natrljajte je maslinovim uljem, solju, biberom, timijanom i dimljenom paprikom.
Ostavite da odstoji 20 minuta na sobnoj temperaturi.
2. Pečenje:
Zagrejte rernu na 200°C.
Stavite pečenicu u pleh i pecite 25-30 minuta, povremeno prelivajući sokovima iz pleha.
Pred kraj pečenja, premažite je medeno-mustard sosom i pecite još 5-10 minuta dok ne dobije lepu zlatnu koricu.
3. Priprema sosa:
U maloj šerpici pomešajte med, senf, soja sos, jabukovo sirće i beli luk u prahu.
Kuvajte na srednjoj vatri 3-5 minuta dok se ne zgusne.
4. Serviranje:
Ostavite pečenicu da odstoji 10 minuta pre sečenja.
Isecite na tanke kriške i prelijte ostatkom medeno-mustard sosa.
Poslužite uz pečeni krompir i svežu salatu.
Nutritivne vrednosti
Kalorije: 350 kcal
Proteini: 30 g
Masti: 15 g
Ugljeni hidrati: 12 g
Savet
Ako želite jači ukus, ostavite meso da odstoji u marinadi preko noći. Možete dodati i malo senfa sa zrncima za dodatnu teksturu i aromu.
Ocenjivanje
Trenutna ocena: N/A (0 glasova)
Morate biti prijavljeni da biste ocenili recept. Prijavite se ili registrujte.
Komentari
Morate biti prijavljeni da biste ostavili komentar. Prijavite se ili registrujte.
Komentari korisnika
Još nema komentara. Budite prvi!