Sočna Svinjska Pečenica u Medeno-Mustard Sosu
Kategorija: Glavna jela

Opis
Ovaj recept za sočnu svinjsku pečenicu u medeno-mustard sosu spaja savršenu kombinaciju slatkog i slanog ukusa. Hrskava spolja, sočna iznutra – ovo jelo je idealno za svečane prilike, ali i kada želite nešto posebno za ručak.
Sastojci
- Za pečenicu:
- 1 kg svinjske pečenice
- 2 kašike maslinovog ulja
- 1 kašičica soli
- ½ kašičice bibera
- 1 kašičica sušenog timijana
- 1 kašičica dimljene paprike
- Za medeno-mustard sos:
- 3 kašike meda
- 2 kašike senfa (dijon ili blagi)
- 1 kašika soja sosa
- 1 kašika jabukovog sirćeta
- 1 kašičica belog luka u prahu
- Za serviranje:
- Pečeni krompir ili pire
- Zelena salata sa limunovim prelivom
Priprema
- 1. Priprema mesa:
- Svinjsku pečenicu operite i osušite papirnim ubrusom.
- Natrljajte je maslinovim uljem, solju, biberom, timijanom i dimljenom paprikom.
- Ostavite da odstoji 20 minuta na sobnoj temperaturi.
- 2. Pečenje:
- Zagrejte rernu na 200°C.
- Stavite pečenicu u pleh i pecite 25-30 minuta, povremeno prelivajući sokovima iz pleha.
- Pred kraj pečenja, premažite je medeno-mustard sosom i pecite još 5-10 minuta dok ne dobije lepu zlatnu koricu.
- 3. Priprema sosa:
- U maloj šerpici pomešajte med, senf, soja sos, jabukovo sirće i beli luk u prahu.
- Kuvajte na srednjoj vatri 3-5 minuta dok se ne zgusne.
- 4. Serviranje:
- Ostavite pečenicu da odstoji 10 minuta pre sečenja.
- Isecite na tanke kriške i prelijte ostatkom medeno-mustard sosa.
- Poslužite uz pečeni krompir i svežu salatu.
Nutritivne Vrednosti
🔥 Kalorije: 350 kcal
💪 Proteini: 30 g
🛢 Masti: 15 g
🥔 Ugljeni hidrati: 12 g
Saveti
Ako želite jači ukus, ostavite meso da odstoji u marinadi preko noći. Možete dodati i malo senfa sa zrncima za dodatnu teksturu i aromu.
Ocenjivanje
Morate biti prijavljeni da biste ocenili recept. Prijavite se ili registrujte.
Komentari
Morate biti prijavljeni da biste ostavili komentar. Prijavite se ili registrujte.
Komentari Korisnika
Još nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar!
Deljenje
Lajk
Morate biti prijavljeni da biste lajkovali recept. Prijavite se ili registrujte.
Broj lajkova: 0