Gurmanija.rs Logo

Domaća Pileća Supa – Klasična Topla Uteha

166 pregleda 23.01.2025 Ocena: N/A (0)

Aktivno vreme: 20 minuta Vreme kuvanja: 1 sat i 15 minuta Ukupno vreme: 1 sat i 35 minuta

Autor: RichardObradovic

Kategorija: Supe i Čorbe

Slika jela Domaća Pileća Supa – Klasična Topla Uteha
🍲 Domaća pileća supa – uteha u tanjiru! Topla, mirisna i savršeno jednostavna za pripremu, ova supa će zagrejati srce i dušu. Pogledajte recept na Gurmanija.rs i obradujte svoje najmilije! ✨ 🔗 Kliknite za recept! #gurmanija #pilećasupa #toplotananjir #receptdana

Opis

Ova domaća pileća supa je savršen izbor za svaki dan. Bogata aromama, lagana i zdrava, osvežiće vas i pružiti osećaj topline. Idealna je za hladnije dane ili kao lek za umor i prehladu.

Sastojci

1 pileći karabatak ili cela piletina (oko 500-700 g)

2 šargarepe

1 paškanat

1 koren peršuna

1 manji crni luk

1 parče celera

1 manji krompir

2-3 lista lovora

1 kašičica soli

1/2 kašičice bibera u zrnu

2 l vode

Šaka domaćih rezanaca ili testenine

Svež peršun za dekoraciju

Priprema

1. Priprema mesa:

Stavite piletinu u veliki lonac i prelijte je sa 2 litre hladne vode. Dodajte so i biber u zrnu. Kuvajte na srednjoj vatri dok voda ne proključa, a zatim smanjite temperaturu i kuvajte 20 minuta skidajući penu koja se stvara na površini.

2. Dodavanje povrća:

Dok se piletina kuva, oljuštite šargarepu, paškanat, peršunov koren, krompir i celer. Dodajte povrće u supu, zajedno sa lovorovim listovima i crnim lukom (možete ga prepoloviti).

3. Kuvanje:

Kuvajte sve zajedno na tihoj vatri oko 45 minuta, dok meso i povrće ne omekšaju.

4. Priprema rezanaca:

U drugom loncu skuvajte domaće rezance ili testeninu po uputstvu sa pakovanja. Kada su gotovi, isperite ih hladnom vodom i ostavite sa strane.

5. Procedite supu:

Izvadite piletinu i povrće iz supe. Procedite tečnost kroz cediljku kako biste uklonili ostatke začina i lovorovih listova. Piletinu iskidajte na komadiće, a povrće isecite na kockice ili ostavite cele komade, prema želji.

6. Finalno serviranje:

Vratite proceđenu supu u lonac, dodajte meso, povrće i rezance. Zagrejte sve zajedno još nekoliko minuta.

7. Serviranje:

Poslužite toplo, posuto svežim peršunom.

Nutritivne vrednosti

Kalorije: 200 kcal

Proteini: 15 g

Masti: 8 g

Ugljeni hidrati: 15 g

Savet

Za dodatni ukus, možete dodati malo sušenog povrća ili pileće kocke tokom kuvanja. Takođe, domaći rezanci će dati dodatni autentičan šmek.