Domaća Pileća Supa – Klasična Topla Uteha

70 pregleda 23.01.2025 Ocena: N/A Aktivno vreme: 20 minuta Vreme kuvanja: 1 sat i 15 minuta Ukupno vreme: 1 sat i 35 minuta

Autor: RichardObradovic

Kategorija: Supe i Čorbe

Domaća Pileća Supa – Klasična Topla Uteha
🍲 Domaća pileća supa – uteha u tanjiru! Topla, mirisna i savršeno jednostavna za pripremu, ova supa će zagrejati srce i dušu. Pogledajte recept na Gurmanija.rs i obradujte svoje najmilije! ✨ 🔗 Kliknite za recept! #gurmanija #pilećasupa #toplotananjir #receptdana

Opis

Ova domaća pileća supa je savršen izbor za svaki dan. Bogata aromama, lagana i zdrava, osvežiće vas i pružiti osećaj topline. Idealna je za hladnije dane ili kao lek za umor i prehladu.

Sastojci

  • 1 pileći karabatak ili cela piletina (oko 500-700 g)
  • 2 šargarepe
  • 1 paškanat
  • 1 koren peršuna
  • 1 manji crni luk
  • 1 parče celera
  • 1 manji krompir
  • 2-3 lista lovora
  • 1 kašičica soli
  • 1/2 kašičice bibera u zrnu
  • 2 l vode
  • Šaka domaćih rezanaca ili testenine
  • Svež peršun za dekoraciju

Priprema

  1. 1. Priprema mesa:
  2. Stavite piletinu u veliki lonac i prelijte je sa 2 litre hladne vode. Dodajte so i biber u zrnu. Kuvajte na srednjoj vatri dok voda ne proključa, a zatim smanjite temperaturu i kuvajte 20 minuta skidajući penu koja se stvara na površini.
  3. 2. Dodavanje povrća:
  4. Dok se piletina kuva, oljuštite šargarepu, paškanat, peršunov koren, krompir i celer. Dodajte povrće u supu, zajedno sa lovorovim listovima i crnim lukom (možete ga prepoloviti).
  5. 3. Kuvanje:
  6. Kuvajte sve zajedno na tihoj vatri oko 45 minuta, dok meso i povrće ne omekšaju.
  7. 4. Priprema rezanaca:
  8. U drugom loncu skuvajte domaće rezance ili testeninu po uputstvu sa pakovanja. Kada su gotovi, isperite ih hladnom vodom i ostavite sa strane.
  9. 5. Procedite supu:
  10. Izvadite piletinu i povrće iz supe. Procedite tečnost kroz cediljku kako biste uklonili ostatke začina i lovorovih listova. Piletinu iskidajte na komadiće, a povrće isecite na kockice ili ostavite cele komade, prema želji.
  11. 6. Finalno serviranje:
  12. Vratite proceđenu supu u lonac, dodajte meso, povrće i rezance. Zagrejte sve zajedno još nekoliko minuta.
  13. 7. Serviranje:
  14. Poslužite toplo, posuto svežim peršunom.

Nutritivne Vrednosti

🔥 Kalorije: 200 kcal
💪 Proteini: 15 g
🛢 Masti: 8 g
🥔 Ugljeni hidrati: 15 g

Saveti

Za dodatni ukus, možete dodati malo sušenog povrća ili pileće kocke tokom kuvanja. Takođe, domaći rezanci će dati dodatni autentičan šmek.

Ocenjivanje

Morate biti prijavljeni da biste ocenili recept. Prijavite se ili registrujte.

Komentari

Morate biti prijavljeni da biste ostavili komentar. Prijavite se ili registrujte.

Komentari Korisnika

Još nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar!

Deljenje

Lajk

Morate biti prijavljeni da biste lajkovali recept. Prijavite se ili registrujte.

Broj lajkova: 0

Povratak na početnu