Punjena Vešalica sa Spanaćem i Sirom – Gurmanski Specijalitet
Aktivno vreme: 25 minuta Vreme pečenja: 15 minuta Ukupno vreme: 40 minuta
Autor: RichardObradovic
Kategorija: Glavna jela

Opis
Punjena vešalica sa kremastim punjenjem od spanaća i sira predstavlja pravo gurmansko uživanje. Idealna je za svečane ručkove ili kada želite da impresionirate goste. Sočno meso i bogatstvo ukusa čine ovaj recept nezaobilaznim.
Sastojci
4 komada svinjske vešalice (tanko isečene)
200 g svežeg spanaća (može i zamrznut, odmrznut i oceđen)
150 g krem sira
100 g rendanog kačkavalja
2 čena belog luka, sitno seckana
So i biber po ukusu
1 kašičica maslinovog ulja
Čačkalice ili kuhinjski konac za učvršćivanje
2 kašike maslaca (za prženje)
1 kašika maslinovog ulja (za prženje)
Priprema
1. Priprema mesa:
Tanko istucajte svaki komad vešalice između dve kese ili plastične folije kako biste dobili ravne odreske. Posolite i pobiberite sa obe strane.
2. Priprema punjenja:
U tiganju na malo maslinovog ulja propržite beli luk dok ne zamiriše. Dodajte svež spanać i pržite dok ne uvene (ako koristite zamrznut, samo ga dobro zagrejte). Sklonite sa vatre i pomešajte sa krem sirom i polovinom rendanog kačkavalja. Dodajte so i biber po ukusu.
3. Punjenje vešalica:
Na svaki komad mesa stavite kašiku pripremljenog fila i zarolajte meso u čvrstu rolnu. Učvrstite čačkalicama ili zavežite kuhinjskim koncem.
4. Prženje:
U tiganju zagrejte maslac i maslinovo ulje na srednjoj vatri. Pržite rolne vešalice sa svih strana dok ne dobiju zlatnu koricu, oko 4-5 minuta sa svake strane.
5. Dovršavanje u rerni:
Ako želite dodatnu sočnost, prebacite vešalice u pleh i pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 180°C još 10-15 minuta.
6. Serviranje:
Poslužite toplo, uz prilog po želji (pečeni krompir, pire ili povrće na pari). Preko svake vešalice pospite ostatak rendanog kačkavalja.
Nutritivne vrednosti
Kalorije: 450 kcal
Proteini: 35 g
Masti: 30 g
Ugljeni hidrati: 4 g
Savet
Ako želite bogatiji ukus, dodajte u punjenje sitno seckane sušene paradajze ili kockice dimljene slanine.
Ocenjivanje
Trenutna ocena: N/A (0 glasova)
Morate biti prijavljeni da biste ocenili recept. Prijavite se ili registrujte.
Komentari
Morate biti prijavljeni da biste ostavili komentar. Prijavite se ili registrujte.
Komentari korisnika
Još nema komentara. Budite prvi!