Gurmanija.rs Logo

Punjena Vešalica sa Spanaćem i Sirom – Gurmanski Specijalitet

228 pregleda 22.01.2025 Ocena: N/A (0)

Aktivno vreme: 25 minuta Vreme pečenja: 15 minuta Ukupno vreme: 40 minuta

Autor: RichardObradovic

Kategorija: Glavna jela

Slika jela Punjena Vešalica sa Spanaćem i Sirom – Gurmanski Specijalitet
🍖 Punjena vešalica sa spanaćem i sirom – gurmanski užitak na vašem tanjiru! Sočno meso i bogatstvo ukusa u svakom zalogaju. Pogledajte recept na Gurmanija.rs i obradujte svoje najmilije! ✨ 🔗 Kliknite za recept! #gurmanija #punjenavešalica #gurmanskidani

Opis

Punjena vešalica sa kremastim punjenjem od spanaća i sira predstavlja pravo gurmansko uživanje. Idealna je za svečane ručkove ili kada želite da impresionirate goste. Sočno meso i bogatstvo ukusa čine ovaj recept nezaobilaznim.

Sastojci

4 komada svinjske vešalice (tanko isečene)

200 g svežeg spanaća (može i zamrznut, odmrznut i oceđen)

150 g krem sira

100 g rendanog kačkavalja

2 čena belog luka, sitno seckana

So i biber po ukusu

1 kašičica maslinovog ulja

Čačkalice ili kuhinjski konac za učvršćivanje

2 kašike maslaca (za prženje)

1 kašika maslinovog ulja (za prženje)

Priprema

1. Priprema mesa:

Tanko istucajte svaki komad vešalice između dve kese ili plastične folije kako biste dobili ravne odreske. Posolite i pobiberite sa obe strane.

2. Priprema punjenja:

U tiganju na malo maslinovog ulja propržite beli luk dok ne zamiriše. Dodajte svež spanać i pržite dok ne uvene (ako koristite zamrznut, samo ga dobro zagrejte). Sklonite sa vatre i pomešajte sa krem sirom i polovinom rendanog kačkavalja. Dodajte so i biber po ukusu.

3. Punjenje vešalica:

Na svaki komad mesa stavite kašiku pripremljenog fila i zarolajte meso u čvrstu rolnu. Učvrstite čačkalicama ili zavežite kuhinjskim koncem.

4. Prženje:

U tiganju zagrejte maslac i maslinovo ulje na srednjoj vatri. Pržite rolne vešalice sa svih strana dok ne dobiju zlatnu koricu, oko 4-5 minuta sa svake strane.

5. Dovršavanje u rerni:

Ako želite dodatnu sočnost, prebacite vešalice u pleh i pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 180°C još 10-15 minuta.

6. Serviranje:

Poslužite toplo, uz prilog po želji (pečeni krompir, pire ili povrće na pari). Preko svake vešalice pospite ostatak rendanog kačkavalja.

Nutritivne vrednosti

Kalorije: 450 kcal

Proteini: 35 g

Masti: 30 g

Ugljeni hidrati: 4 g

Savet

Ako želite bogatiji ukus, dodajte u punjenje sitno seckane sušene paradajze ili kockice dimljene slanine.

Ocenjivanje

Trenutna ocena: N/A (0 glasova)

Morate biti prijavljeni da biste ocenili recept. Prijavite se ili registrujte.

Komentari

Morate biti prijavljeni da biste ostavili komentar. Prijavite se ili registrujte.

Komentari korisnika

Još nema komentara. Budite prvi!

Povratak na početnu