Gurmanija.rs Logo

Krem Čorba od Tikvica i Krompira

839 pregleda 09.12.2024 Ocena: N/A (0)

Aktivno vreme: 15 minuta Vreme kuvanja: 25 minuta Ukupno vreme: 40 minuta

Autor: RichardObradovic

Kategorija: Supe i Čorbe

Slika jela Krem Čorba od Tikvica i Krompira
🥣 Krem čorba od tikvica i krompira – lagano i kremasto uživanje! Jednostavna za pripremu, a preukusna! Pogledajte recept na Gurmanija.rs i uživajte u svakom zalogaju. ✨ 🔗 Kliknite za recept! #gurmanija #čorbadana #laganoukusno #kremčorba

Opis

Ova kremasta čorba od tikvica i krompira je lagana, ukusna i jednostavna za pripremu. Njena bogata tekstura i blagi ukus čine je savršenim izborom za predjelo ili lagani obrok.

Sastojci

2 srednje tikvice

2 velika krompira

1 glavica crnog luka

2 čena belog luka

1 kašika maslinovog ulja

1 l povrtnog bujona

100 ml posne pavlake (ili obične, po želji)

So i biber po ukusu

Svež peršun za dekoraciju

Priprema

Priprema povrća:

Tikvice operite i iseckajte na kolutove (nije potrebno ljuštiti). Krompir oljuštite i iseckajte na kocke. Crni luk i beli luk sitno naseckajte.

Prženje povrća:

U loncu zagrejte maslinovo ulje. Pržite crni i beli luk dok ne postanu staklasti. Dodajte tikvice i krompir, pa sve kratko propržite.

Kuvanje:

Sipajte povrtni bujon preko povrća i kuvajte na srednjoj vatri 20-25 minuta, dok krompir i tikvice ne omekšaju.

Blendiranje:

Kada je povrće kuvano, koristeći štapni blender ili običan blender, izmiksajte čorbu dok ne postane glatka i kremasta.

Dodavanje pavlake:

Vratite čorbu na tihu vatru, dodajte pavlaku i dobro promešajte. Kuvajte još 2-3 minuta, ali pazite da ne provri.

Serviranje:

Poslužite toplo, dekorisano svežim peršunom i uz krišku domaćeg hleba.

Nutritivne vrednosti

Kalorije: 180 kcal

Proteini: 4 g

Masti: 8 g

Ugljeni hidrati: 22 g

Savet

Za dodatnu aromu, u čorbu možete dodati prstohvat muškatnog oraščića ili nekoliko listova svežeg bosiljka pred kraj kuvanja.