Gurmanija.rs Logo

Krem Čorba od Tikvica i Krompira

1781 pregleda 09.12.2024 Ocena: N/A (0)

Aktivno vreme: 15 minuta Vreme kuvanja: 25 minuta Ukupno vreme: 40 minuta

Autor: RichardObradovic

Kategorija: Supe i Čorbe

Slika jela Krem Čorba od Tikvica i Krompira
🥣 Krem čorba od tikvica i krompira – lagano i kremasto uživanje! Jednostavna za pripremu, a preukusna! Pogledajte recept na Gurmanija.rs i uživajte u svakom zalogaju. ✨ 🔗 Kliknite za recept! #gurmanija #čorbadana #laganoukusno #kremčorba

Opis

Ova kremasta čorba od tikvica i krompira je lagana, ukusna i jednostavna za pripremu. Njena bogata tekstura i blagi ukus čine je savršenim izborom za predjelo ili lagani obrok.

Sastojci

2 srednje tikvice

2 velika krompira

1 glavica crnog luka

2 čena belog luka

1 kašika maslinovog ulja

1 l povrtnog bujona

100 ml posne pavlake (ili obične, po želji)

So i biber po ukusu

Svež peršun za dekoraciju

Priprema

Priprema povrća:

Tikvice operite i iseckajte na kolutove (nije potrebno ljuštiti). Krompir oljuštite i iseckajte na kocke. Crni luk i beli luk sitno naseckajte.

Prženje povrća:

U loncu zagrejte maslinovo ulje. Pržite crni i beli luk dok ne postanu staklasti. Dodajte tikvice i krompir, pa sve kratko propržite.

Kuvanje:

Sipajte povrtni bujon preko povrća i kuvajte na srednjoj vatri 20-25 minuta, dok krompir i tikvice ne omekšaju.

Blendiranje:

Kada je povrće kuvano, koristeći štapni blender ili običan blender, izmiksajte čorbu dok ne postane glatka i kremasta.

Dodavanje pavlake:

Vratite čorbu na tihu vatru, dodajte pavlaku i dobro promešajte. Kuvajte još 2-3 minuta, ali pazite da ne provri.

Serviranje:

Poslužite toplo, dekorisano svežim peršunom i uz krišku domaćeg hleba.

Nutritivne vrednosti

Kalorije: 180 kcal

Proteini: 4 g

Masti: 8 g

Ugljeni hidrati: 22 g

Savet

Za dodatnu aromu, u čorbu možete dodati prstohvat muškatnog oraščića ili nekoliko listova svežeg bosiljka pred kraj kuvanja.

Ocenjivanje

Trenutna ocena: N/A (0 glasova)

Morate biti prijavljeni da biste ocenili recept. Prijavite se ili registrujte.

Komentari

Morate biti prijavljeni da biste ostavili komentar. Prijavite se ili registrujte.

Komentari korisnika

Još nema komentara. Budite prvi!

Povratak na početnu