Krem Čorba od Tikvica i Krompira
Aktivno vreme: 15 minuta Vreme kuvanja: 25 minuta Ukupno vreme: 40 minuta
Autor: RichardObradovic
Kategorija: Supe i Čorbe
Opis
Ova kremasta čorba od tikvica i krompira je lagana, ukusna i jednostavna za pripremu. Njena bogata tekstura i blagi ukus čine je savršenim izborom za predjelo ili lagani obrok.
Sastojci
2 srednje tikvice
2 velika krompira
1 glavica crnog luka
2 čena belog luka
1 kašika maslinovog ulja
1 l povrtnog bujona
100 ml posne pavlake (ili obične, po želji)
So i biber po ukusu
Svež peršun za dekoraciju
Priprema
Priprema povrća:
Tikvice operite i iseckajte na kolutove (nije potrebno ljuštiti). Krompir oljuštite i iseckajte na kocke. Crni luk i beli luk sitno naseckajte.
Prženje povrća:
U loncu zagrejte maslinovo ulje. Pržite crni i beli luk dok ne postanu staklasti. Dodajte tikvice i krompir, pa sve kratko propržite.
Kuvanje:
Sipajte povrtni bujon preko povrća i kuvajte na srednjoj vatri 20-25 minuta, dok krompir i tikvice ne omekšaju.
Blendiranje:
Kada je povrće kuvano, koristeći štapni blender ili običan blender, izmiksajte čorbu dok ne postane glatka i kremasta.
Dodavanje pavlake:
Vratite čorbu na tihu vatru, dodajte pavlaku i dobro promešajte. Kuvajte još 2-3 minuta, ali pazite da ne provri.
Serviranje:
Poslužite toplo, dekorisano svežim peršunom i uz krišku domaćeg hleba.
Nutritivne vrednosti
Kalorije: 180 kcal
Proteini: 4 g
Masti: 8 g
Ugljeni hidrati: 22 g
Savet
Za dodatnu aromu, u čorbu možete dodati prstohvat muškatnog oraščića ili nekoliko listova svežeg bosiljka pred kraj kuvanja.
Ocenjivanje
Trenutna ocena: N/A (0 glasova)
Morate biti prijavljeni da biste ocenili recept. Prijavite se ili registrujte.
Komentari
Morate biti prijavljeni da biste ostavili komentar. Prijavite se ili registrujte.
Komentari korisnika
Još nema komentara. Budite prvi!
