Gurmanija.rs Logo

Pečena Pastrmka sa Krompir Salatom

187 pregleda 29.11.2024 Ocena: N/A (0)

Aktivno vreme: 20 minuta Vreme kuvanja/pečenja: 25 minuta Ukupno vreme: 45 minuta

Autor: RichardObradovic

Kategorija: Riba i morski plodovi

Slika jela Pečena Pastrmka sa Krompir Salatom
🐟 Pečena Pastrmka sa Krompir Salatom – jednostavno i savršeno! Hrskava riba i osvežavajuća salata – kombinacija koja osvaja na prvi zalogaj. Pogledajte recept na Gurmanija.rs i uživajte u ovom zdravom obroku! ✨ 🔗 Kliknite za recept! #gurmanija #receptdana #pecenariba #krompirsalata

Opis

Ova pečena pastrmka sa krompir salatom je lagan i zdrav obrok koji spaja bogatstvo morskih ukusa sa osvežavajućom notom domaće salate. Idealna je za posebne prilike, ali i za svakodnevne porodične obroke. Jednostavna priprema čini ovo jelo neodoljivim!

Sastojci

Za ribu:

4 pastrmke (oko 300 g svaka)

4 čena belog luka, sitno seckana

4 grančice svežeg peršuna

1 limun, isečen na kriške

2 kašike maslinovog ulja

So i biber po ukusu

Za krompir salatu:

500 g mladog krompira

1 glavica crvenog luka, tanko sečenog

3 kašike maslinovog ulja

1 kašika sirćeta (jabukovog ili vinskog)

So i biber po ukusu

Svež peršun za dekoraciju

Priprema

Priprema pastrmke:

Operite pastrmke i osušite ih papirnim ubrusom. Unutrašnjost i spoljašnjost ribe posolite i pobiberite.

Napunite ribe belim lukom, kriškom limuna i grančicom peršuna. Premažite maslinovim uljem.

Pečenje:

Stavite pastrmke na pleh obložen papirom za pečenje. Pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 200°C oko 20-25 minuta, dok koža ne postane hrskava, a meso sočno.

Priprema krompir salate:

Skuvajte mladi krompir u posoljenoj vodi dok ne omekša (oko 15-20 minuta). Ocedite i ostavite da se malo ohladi.

Isecite krompir na polovine ili četvrtine (po želji) i pomešajte sa crvenim lukom, maslinovim uljem, sirćetom, solju i biberom. Dobro promešajte.

Serviranje:

Na tanjir stavite pečenu pastrmku i servirajte uz krompir salatu. Ukrasite svežim peršunom i dodatnim kriškama limuna.

Nutritivne vrednosti

Kalorije: 380 kcal

Proteini: 30 g

Masti: 18 g

Ugljeni hidrati: 20 g

Savet

Za dodatni ukus, tokom pečenja, povremeno prelijte pastrmku sopstvenim sokovima iz pleha. Salatu možete obogatiti rukolom ili rotkvicama za osvežavajuću notu.

Ocenjivanje

Trenutna ocena: N/A (0 glasova)

Morate biti prijavljeni da biste ocenili recept. Prijavite se ili registrujte.

Komentari

Morate biti prijavljeni da biste ostavili komentar. Prijavite se ili registrujte.

Komentari korisnika

Još nema komentara. Budite prvi!

Povratak na početnu