Pečena Pastrmka sa Krompir Salatom
Aktivno vreme: 20 minuta Vreme kuvanja/pečenja: 25 minuta Ukupno vreme: 45 minuta
Autor: RichardObradovic
Kategorija: Riba i morski plodovi

Opis
Ova pečena pastrmka sa krompir salatom je lagan i zdrav obrok koji spaja bogatstvo morskih ukusa sa osvežavajućom notom domaće salate. Idealna je za posebne prilike, ali i za svakodnevne porodične obroke. Jednostavna priprema čini ovo jelo neodoljivim!
Sastojci
Za ribu:
4 pastrmke (oko 300 g svaka)
4 čena belog luka, sitno seckana
4 grančice svežeg peršuna
1 limun, isečen na kriške
2 kašike maslinovog ulja
So i biber po ukusu
Za krompir salatu:
500 g mladog krompira
1 glavica crvenog luka, tanko sečenog
3 kašike maslinovog ulja
1 kašika sirćeta (jabukovog ili vinskog)
So i biber po ukusu
Svež peršun za dekoraciju
Priprema
Priprema pastrmke:
Operite pastrmke i osušite ih papirnim ubrusom. Unutrašnjost i spoljašnjost ribe posolite i pobiberite.
Napunite ribe belim lukom, kriškom limuna i grančicom peršuna. Premažite maslinovim uljem.
Pečenje:
Stavite pastrmke na pleh obložen papirom za pečenje. Pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 200°C oko 20-25 minuta, dok koža ne postane hrskava, a meso sočno.
Priprema krompir salate:
Skuvajte mladi krompir u posoljenoj vodi dok ne omekša (oko 15-20 minuta). Ocedite i ostavite da se malo ohladi.
Isecite krompir na polovine ili četvrtine (po želji) i pomešajte sa crvenim lukom, maslinovim uljem, sirćetom, solju i biberom. Dobro promešajte.
Serviranje:
Na tanjir stavite pečenu pastrmku i servirajte uz krompir salatu. Ukrasite svežim peršunom i dodatnim kriškama limuna.
Nutritivne vrednosti
Kalorije: 380 kcal
Proteini: 30 g
Masti: 18 g
Ugljeni hidrati: 20 g
Savet
Za dodatni ukus, tokom pečenja, povremeno prelijte pastrmku sopstvenim sokovima iz pleha. Salatu možete obogatiti rukolom ili rotkvicama za osvežavajuću notu.
Ocenjivanje
Trenutna ocena: N/A (0 glasova)
Morate biti prijavljeni da biste ocenili recept. Prijavite se ili registrujte.
Komentari
Morate biti prijavljeni da biste ostavili komentar. Prijavite se ili registrujte.
Komentari korisnika
Još nema komentara. Budite prvi!
Pogledaj još recepte iz kategorije: Riba i morski plodovi

🦐 Posni rižoto sa lignjama i povrćem – Mediteranski duh na tanjiru

🐟 Fileti oslića iz rerne sa belim lukom i limunom – lagano, aromatično, bez greške
Recept za Bogati Obrok sa Morskim Plodovima

🐟🥔 Pečena riba sa krompir salatom – lagan, a pun obrok

🦐🍅 Škampi na buzaru (belo vino, paradajz, peršun)
Gurmanski Morski Plodovi u Sosu od Belog Luka i Limuna