Pečena Pastrmka sa Krompir Salatom

90 pregleda 29.11.2024 Ocena: N/A Aktivno vreme: 20 minuta Vreme kuvanja/pečenja: 25 minuta Ukupno vreme: 45 minuta

Autor: RichardObradovic

Kategorija: Riba i morski plodovi

Pečena Pastrmka sa Krompir Salatom
🐟 Pečena Pastrmka sa Krompir Salatom – jednostavno i savršeno! Hrskava riba i osvežavajuća salata – kombinacija koja osvaja na prvi zalogaj. Pogledajte recept na Gurmanija.rs i uživajte u ovom zdravom obroku! ✨ 🔗 Kliknite za recept! #gurmanija #receptdana #pecenariba #krompirsalata

Opis

Ova pečena pastrmka sa krompir salatom je lagan i zdrav obrok koji spaja bogatstvo morskih ukusa sa osvežavajućom notom domaće salate. Idealna je za posebne prilike, ali i za svakodnevne porodične obroke. Jednostavna priprema čini ovo jelo neodoljivim!

Sastojci

  • Za ribu:
  • 4 pastrmke (oko 300 g svaka)
  • 4 čena belog luka, sitno seckana
  • 4 grančice svežeg peršuna
  • 1 limun, isečen na kriške
  • 2 kašike maslinovog ulja
  • So i biber po ukusu
  • Za krompir salatu:
  • 500 g mladog krompira
  • 1 glavica crvenog luka, tanko sečenog
  • 3 kašike maslinovog ulja
  • 1 kašika sirćeta (jabukovog ili vinskog)
  • So i biber po ukusu
  • Svež peršun za dekoraciju

Priprema

  1. Priprema pastrmke:
  2. Operite pastrmke i osušite ih papirnim ubrusom. Unutrašnjost i spoljašnjost ribe posolite i pobiberite.
  3. Napunite ribe belim lukom, kriškom limuna i grančicom peršuna. Premažite maslinovim uljem.
  4. Pečenje:
  5. Stavite pastrmke na pleh obložen papirom za pečenje. Pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 200°C oko 20-25 minuta, dok koža ne postane hrskava, a meso sočno.
  6. Priprema krompir salate:
  7. Skuvajte mladi krompir u posoljenoj vodi dok ne omekša (oko 15-20 minuta). Ocedite i ostavite da se malo ohladi.
  8. Isecite krompir na polovine ili četvrtine (po želji) i pomešajte sa crvenim lukom, maslinovim uljem, sirćetom, solju i biberom. Dobro promešajte.
  9. Serviranje:
  10. Na tanjir stavite pečenu pastrmku i servirajte uz krompir salatu. Ukrasite svežim peršunom i dodatnim kriškama limuna.

Nutritivne Vrednosti

🔥 Kalorije: 380 kcal
💪 Proteini: 30 g
🛢 Masti: 18 g
🥔 Ugljeni hidrati: 20 g

Saveti

Za dodatni ukus, tokom pečenja, povremeno prelijte pastrmku sopstvenim sokovima iz pleha. Salatu možete obogatiti rukolom ili rotkvicama za osvežavajuću notu.

Ocenjivanje

Morate biti prijavljeni da biste ocenili recept. Prijavite se ili registrujte.

Komentari

Morate biti prijavljeni da biste ostavili komentar. Prijavite se ili registrujte.

Komentari Korisnika

Još nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar!

Deljenje

Lajk

Morate biti prijavljeni da biste lajkovali recept. Prijavite se ili registrujte.

Broj lajkova: 0

Povratak na početnu