Pečena Pastrmka sa Krompir Salatom
Aktivno vreme: 20 minuta Vreme kuvanja/pečenja: 25 minuta Ukupno vreme: 45 minuta
Autor: RichardObradovic
Kategorija: Riba i morski plodovi
Opis
Ova pečena pastrmka sa krompir salatom je lagan i zdrav obrok koji spaja bogatstvo morskih ukusa sa osvežavajućom notom domaće salate. Idealna je za posebne prilike, ali i za svakodnevne porodične obroke. Jednostavna priprema čini ovo jelo neodoljivim!
Sastojci
Za ribu:
4 pastrmke (oko 300 g svaka)
4 čena belog luka, sitno seckana
4 grančice svežeg peršuna
1 limun, isečen na kriške
2 kašike maslinovog ulja
So i biber po ukusu
Za krompir salatu:
500 g mladog krompira
1 glavica crvenog luka, tanko sečenog
3 kašike maslinovog ulja
1 kašika sirćeta (jabukovog ili vinskog)
So i biber po ukusu
Svež peršun za dekoraciju
Priprema
Priprema pastrmke:
Operite pastrmke i osušite ih papirnim ubrusom. Unutrašnjost i spoljašnjost ribe posolite i pobiberite.
Napunite ribe belim lukom, kriškom limuna i grančicom peršuna. Premažite maslinovim uljem.
Pečenje:
Stavite pastrmke na pleh obložen papirom za pečenje. Pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 200°C oko 20-25 minuta, dok koža ne postane hrskava, a meso sočno.
Priprema krompir salate:
Skuvajte mladi krompir u posoljenoj vodi dok ne omekša (oko 15-20 minuta). Ocedite i ostavite da se malo ohladi.
Isecite krompir na polovine ili četvrtine (po želji) i pomešajte sa crvenim lukom, maslinovim uljem, sirćetom, solju i biberom. Dobro promešajte.
Serviranje:
Na tanjir stavite pečenu pastrmku i servirajte uz krompir salatu. Ukrasite svežim peršunom i dodatnim kriškama limuna.
Nutritivne vrednosti
Kalorije: 380 kcal
Proteini: 30 g
Masti: 18 g
Ugljeni hidrati: 20 g
Savet
Za dodatni ukus, tokom pečenja, povremeno prelijte pastrmku sopstvenim sokovima iz pleha. Salatu možete obogatiti rukolom ili rotkvicama za osvežavajuću notu.
Ocenjivanje
Trenutna ocena: N/A (0 glasova)
Morate biti prijavljeni da biste ocenili recept. Prijavite se ili registrujte.
Komentari
Morate biti prijavljeni da biste ostavili komentar. Prijavite se ili registrujte.
Komentari korisnika
Još nema komentara. Budite prvi!
