Recept za Sarajevski ćevap
Autor: RichardObradovic
Kategorija: Glavna jela

Sastojci
Za ćevape:
500g mlevene junetine
250g mlevene jagnjetine
250g mlevene teletine
4 čena belog luka
1 kašičica sode bikarbone
1 kašičica soli
1/2 kašičice bibera
100ml mineralne vode
Za serviranje:
Lepinje
Seckani crni luk
Kajmak ili pavlaka (po želji)
Priprema
Priprema mesa:
U velikoj posudi pomešajte mlevenu junetinu, jagnjetinu i teletinu.
Dodajte sitno iseckani ili izgnječen beli luk, sodu bikarbonu, so i biber. Dobro izmešajte da se svi sastojci sjedine.
Postepeno dodajte mineralnu vodu i mesite smesu dok ne postane kompaktna i glatka.
Pokrijte posudu plastičnom folijom i ostavite u frižideru da odstoji najmanje 2 sata, a najbolje preko noći.
Formiranje ćevapa:
Izvadite meso iz frižidera i formirajte ćevape rukama ili uz pomoć mašine za oblikovanje.
Ćevapi treba da budu dugački oko 7-8 cm i debljine oko 1.5 cm.
Pečenje:
Zagrejte roštilj ili tiganj na srednje visoku temperaturu.
Pecite ćevape 4-5 minuta sa svake strane dok ne dobiju lepu, zlatno-smeđu boju i dok se ne ispeku do kraja.
Tokom pečenja, povremeno ih premažite sa malo ulja ili masnoće.
Serviranje:
Lepinje prerežite na pola i zagrejte ih na roštilju ili tiganju dok ne postanu tople i hrskave.
Poslužite ćevape u lepinji sa seckanim crnim lukom i, po želji, kajmakom ili pavlakom.
Uživajte u autentičnom ukusu Sarajevskog ćevapa!
Ocenjivanje
Trenutna ocena: N/A (0 glasova)
Morate biti prijavljeni da biste ocenili recept. Prijavite se ili registrujte.
Komentari
Morate biti prijavljeni da biste ostavili komentar. Prijavite se ili registrujte.
Komentari korisnika
Još nema komentara. Budite prvi!
Pogledaj još recepte iz kategorije: Glavna jela

🥘 Musaka sa pirinčem i povrćem – bez mesa, bogatog ukusa, zapečeno do zlatne korice

🍗 Punjeni Pileći Rolati u Krem Sosu – Savršen Ručak za Uživanje!

Recept za gurmansku pljeskavicu

🥬🥩 Slatki kupus sa govedinom – miris detinjstva na kašiku

Domaći Teleći Gulaš – Tradicionalno Kuvano Jelo

Leskovačka mućkalica sa svinjskim vratom – zapeči, pa krčkaj do sjaja 🔥🍲