Gurmanija.rs Logo

Recept za Sarajevski ćevap

256 pregleda 02.08.2024 Ocena: N/A (0)

Autor: RichardObradovic

Kategorija: Glavna jela

Slika jela Recept za Sarajevski ćevap
draft

Sastojci

Za ćevape:

500g mlevene junetine

250g mlevene jagnjetine

250g mlevene teletine

4 čena belog luka

1 kašičica sode bikarbone

1 kašičica soli

1/2 kašičice bibera

100ml mineralne vode

Za serviranje:

Lepinje

Seckani crni luk

Kajmak ili pavlaka (po želji)

Priprema

Priprema mesa:

U velikoj posudi pomešajte mlevenu junetinu, jagnjetinu i teletinu.

Dodajte sitno iseckani ili izgnječen beli luk, sodu bikarbonu, so i biber. Dobro izmešajte da se svi sastojci sjedine.

Postepeno dodajte mineralnu vodu i mesite smesu dok ne postane kompaktna i glatka.

Pokrijte posudu plastičnom folijom i ostavite u frižideru da odstoji najmanje 2 sata, a najbolje preko noći.

Formiranje ćevapa:

Izvadite meso iz frižidera i formirajte ćevape rukama ili uz pomoć mašine za oblikovanje.

Ćevapi treba da budu dugački oko 7-8 cm i debljine oko 1.5 cm.

Pečenje:

Zagrejte roštilj ili tiganj na srednje visoku temperaturu.

Pecite ćevape 4-5 minuta sa svake strane dok ne dobiju lepu, zlatno-smeđu boju i dok se ne ispeku do kraja.

Tokom pečenja, povremeno ih premažite sa malo ulja ili masnoće.

Serviranje:

Lepinje prerežite na pola i zagrejte ih na roštilju ili tiganju dok ne postanu tople i hrskave.

Poslužite ćevape u lepinji sa seckanim crnim lukom i, po želji, kajmakom ili pavlakom.

Uživajte u autentičnom ukusu Sarajevskog ćevapa!

Ocenjivanje

Trenutna ocena: N/A (0 glasova)

Morate biti prijavljeni da biste ocenili recept. Prijavite se ili registrujte.

Komentari

Morate biti prijavljeni da biste ostavili komentar. Prijavite se ili registrujte.

Komentari korisnika

Još nema komentara. Budite prvi!

Povratak na početnu