Gurmanija.rs Logo

🄘 Musaka sa pirinčem i povrćem – bez mesa, bogatog ukusa, zapečeno do zlatne korice

243 pregleda 17.06.2025 Ocena: N/A (0)

šŸ•’ Aktivno: 15 min ā™Øļø Pečenje: 25 min āœ… Ukupno: 40 min

Autor: RichardObradovic

Kategorija: Glavna jela

Slika jela 🄘 Musaka sa pirinčem i povrćem – bez mesa, bogatog ukusa, zapečeno do zlatne korice
🄘 Musaka bez mesa koja miriÅ”e na domaće! Slojevi pirinča i povrća pod laganim prelivom zapečeni do savrÅ”enstva. šŸ”— Klikni za recept koji se jede na kaÅ”iku! #gurmanija #glavnajela #posnamusaka #pirinacipovrce #zapečenojelo

Opis

Ova musaka je dokaz da ti meso ne treba za pun ukus! Slojevi pirinča, povrća i začinskog preliva zapečeni su do zlatne savrÅ”enosti. Jelo koje greje stomak i srce – jednostavno, posno i zasitno.

Sastojci

Osnovni sloj:

🌾 200 g pirinča (skuvanog)

šŸ„• 1 Å”argarepa (rendana)

šŸ§… 1 crni luk (sitno seckan)

šŸ«‘ 1 paprika (na trakice)

šŸ§„ 2 čena belog luka (sitno)

šŸ«’ 2 kaÅ”ike maslinovog ulja

🌿 So, biber, origano

Preliv:

šŸ„› 200 ml biljnog mleka

🌾 1 kaŔika braŔna

šŸ§‚ Prstohvat kurkume i bibera

Priprema

1ļøāƒ£ Na maslinovom ulju proprži crni luk i beli luk.

2ļøāƒ£ Dodaj Å”argarepu i papriku, pa dinstaj 5–6 minuta.

3ļøāƒ£ UmeÅ”aj skuvani pirinač, začini i sve sjedini.

4ļøāƒ£ Prebaci u nauljen pleh i poravnaj.

5ļøāƒ£ Umuti preliv i prelij preko sloja pirinča.

6ļøāƒ£ Zapeči u rerni 25 minuta na 200°C (390°F) dok ne porumeni.

Nutritivne vrednosti

šŸ”„ 220 kcal

šŸž 32 g UH

🄚 4 g proteina

šŸ„‘ 7 g masti

Savet

Za hrskavu koricu – pospi odozgo malo susama ili prezli pre pečenja.

Ocenjivanje

Trenutna ocena: N/A (0 glasova)

Morate biti prijavljeni da biste ocenili recept. Prijavite se ili registrujte.

Komentari

Morate biti prijavljeni da biste ostavili komentar. Prijavite se ili registrujte.

Komentari korisnika

JoÅ” nema komentara. Budite prvi!

Povratak na početnu