Gurmanija.rs Logo

Recept za gurmansku pljeskavicu

214 pregleda 03.08.2024 Ocena: N/A (0)

Autor: RichardObradovic

Kategorija: Glavna jela

Slika jela Recept za gurmansku pljeskavicu
draft

Sastojci

Za pljeskavicu:

500g mlevene junetine

250g mlevene svinjetine

1 glavica crnog luka, sitno iseckana

3-4 čena belog luka, sitno iseckana

100g dimljene slanine, sitno iseckane

100g kačkavalja ili nekog drugog tvrdog sira, sitno iseckanog

1 jaje

2 kašike prezli

1 kašičica soli

1/2 kašičice bibera

1 kašičica mlevene crvene paprike

1 kašičica ljute paprike (po želji)

2 kašike mineralne vode

Za serviranje:

Lepinje

Seckani crni luk

Paradajz, krastavci i zelena salata

Kajmak ili pavlaka (po želji)

Priprema

Priprema mesa:

U velikoj posudi pomešajte mlevenu junetinu i svinjetinu.

Dodajte sitno iseckan crni i beli luk, dimljenu slaninu i kačkavalj.

Dodajte jaje, prezle, so, biber, mlevenu crvenu papriku i ljutu papriku (ako koristite).

Dodajte mineralnu vodu i dobro izmešajte sve sastojke dok se ne sjedine.

Formiranje pljeskavica:

Podelite smesu na 4-6 jednakih delova (zavisi koliko velike pljeskavice želite).

Oblikujte pljeskavice rukama i malo ih pritisnite da budu ravne i tanke.

Prženje/pljeskavica na roštilju:

Zagrejte roštilj ili tiganj na srednje visokoj temperaturi.

Premažite pljeskavice sa malo ulja i stavite ih na roštilj ili tiganj.

Pecite ih oko 5-7 minuta sa svake strane, ili dok ne dobiju lepu zlatno-smeđu boju i budu pečene do kraja.

Serviranje:

Lepinje prerežite na pola i zagrejte ih na roštilju ili tiganju dok ne postanu tople i hrskave.

Stavite pljeskavicu u lepinju i dodajte seckani crni luk, paradajz, krastavce i zelenu salatu.

Po želji, dodajte kajmak ili pavlaku.

Uživajte u ukusnoj gurmanskoj pljeskavici!

Ocenjivanje

Trenutna ocena: N/A (0 glasova)

Morate biti prijavljeni da biste ocenili recept. Prijavite se ili registrujte.

Komentari

Morate biti prijavljeni da biste ostavili komentar. Prijavite se ili registrujte.

Komentari korisnika

Još nema komentara. Budite prvi!

Povratak na početnu