Recept za gurmansku pljeskavicu
Autor: RichardObradovic
Kategorija: Glavna jela

Sastojci
Za pljeskavicu:
500g mlevene junetine
250g mlevene svinjetine
1 glavica crnog luka, sitno iseckana
3-4 čena belog luka, sitno iseckana
100g dimljene slanine, sitno iseckane
100g kačkavalja ili nekog drugog tvrdog sira, sitno iseckanog
1 jaje
2 kašike prezli
1 kašičica soli
1/2 kašičice bibera
1 kašičica mlevene crvene paprike
1 kašičica ljute paprike (po želji)
2 kašike mineralne vode
Za serviranje:
Lepinje
Seckani crni luk
Paradajz, krastavci i zelena salata
Kajmak ili pavlaka (po želji)
Priprema
Priprema mesa:
U velikoj posudi pomešajte mlevenu junetinu i svinjetinu.
Dodajte sitno iseckan crni i beli luk, dimljenu slaninu i kačkavalj.
Dodajte jaje, prezle, so, biber, mlevenu crvenu papriku i ljutu papriku (ako koristite).
Dodajte mineralnu vodu i dobro izmešajte sve sastojke dok se ne sjedine.
Formiranje pljeskavica:
Podelite smesu na 4-6 jednakih delova (zavisi koliko velike pljeskavice želite).
Oblikujte pljeskavice rukama i malo ih pritisnite da budu ravne i tanke.
Prženje/pljeskavica na roštilju:
Zagrejte roštilj ili tiganj na srednje visokoj temperaturi.
Premažite pljeskavice sa malo ulja i stavite ih na roštilj ili tiganj.
Pecite ih oko 5-7 minuta sa svake strane, ili dok ne dobiju lepu zlatno-smeđu boju i budu pečene do kraja.
Serviranje:
Lepinje prerežite na pola i zagrejte ih na roštilju ili tiganju dok ne postanu tople i hrskave.
Stavite pljeskavicu u lepinju i dodajte seckani crni luk, paradajz, krastavce i zelenu salatu.
Po želji, dodajte kajmak ili pavlaku.
Uživajte u ukusnoj gurmanskoj pljeskavici!
Ocenjivanje
Trenutna ocena: N/A (0 glasova)
Morate biti prijavljeni da biste ocenili recept. Prijavite se ili registrujte.
Komentari
Morate biti prijavljeni da biste ostavili komentar. Prijavite se ili registrujte.
Komentari korisnika
Još nema komentara. Budite prvi!
Pogledaj još recepte iz kategorije: Glavna jela

Prasetina sa Krompirima u Zemljanoj Posudi

Recept za Novopazarski ćevap

Sporo Kuvana Goveđa Rebarca u Sosu od Crnog Vina

🥬🥩 Slatki kupus sa govedinom – miris detinjstva na kašiku

Piletina piccata sa limunom i kaparima – isprži, deglaziraj i posluži za 20 min 🍋🍗

🍲 Domaći Gulaš od Junetine – Klasično Jelo na Kašiku