Posna pita sa krompirom
Kategorija: Posna jela
, with a golden, flaky crust and a savory potato filling. The pie is baked to perfection, with a crispy.webp)
draft
Sastojci
- 500 g kora za pitu
- 4 krompira (oljuštena i narendana)
- 1 glavica crnog luka (sitno seckana)
- 50 ml ulja
- So i biber po ukusu
Priprema
- Priprema fila:
- U tiganju zagrejte ulje i propržite crni luk dok ne omekša. Dodajte narendani krompir i propržite ga sa lukom oko 5 minuta.
- Začinite solju i biberom po ukusu.
- Slaganje pite:
- Poređajte po jednu koru za pitu, premazujte uljem, a zatim dodajte sloj fila od krompira. Postupak ponavljajte dok ne potrošite sve sastojke.
- Savijte kore i stavite u podmazan pleh.
- Pečenje:
- Pecite pitu u prethodno zagrejanoj rerni na 200°C oko 30 minuta, dok ne dobije zlatno-smeđu boju.
- Serviranje:
- Poslužite toplo, uz salatu po izboru.
Ocenjivanje
Morate biti prijavljeni da biste ocenili recept. Prijavite se ili registrujte.
Komentari
Morate biti prijavljeni da biste ostavili komentar. Prijavite se ili registrujte.
Komentari Korisnika
Još nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar!
Deljenje
Lajk
Morate biti prijavljeni da biste lajkovali recept. Prijavite se ili registrujte.
Broj lajkova: 0