Gurmanija.rs Logo

Posna pita sa krompirom

294 pregleda 19.09.2024 Ocena: N/A (0)

Autor: RichardObradovic

Kategorija: Posna jela

Slika jela Posna pita sa krompirom
draft

Sastojci

500 g kora za pitu

4 krompira (oljuštena i narendana)

1 glavica crnog luka (sitno seckana)

50 ml ulja

So i biber po ukusu

Priprema

Priprema fila:

U tiganju zagrejte ulje i propržite crni luk dok ne omekša. Dodajte narendani krompir i propržite ga sa lukom oko 5 minuta.

Začinite solju i biberom po ukusu.

Slaganje pite:

Poređajte po jednu koru za pitu, premazujte uljem, a zatim dodajte sloj fila od krompira. Postupak ponavljajte dok ne potrošite sve sastojke.

Savijte kore i stavite u podmazan pleh.

Pečenje:

Pecite pitu u prethodno zagrejanoj rerni na 200°C oko 30 minuta, dok ne dobije zlatno-smeđu boju.

Serviranje:

Poslužite toplo, uz salatu po izboru.