Posna pita sa krompirom

111 pregleda 19.09.2024 Ocena: N/A

Autor: RichardObradovic

Kategorija: Posna jela

Posna pita sa krompirom
draft

Sastojci

  • 500 g kora za pitu
  • 4 krompira (oljuštena i narendana)
  • 1 glavica crnog luka (sitno seckana)
  • 50 ml ulja
  • So i biber po ukusu

Priprema

  1. Priprema fila:
  2. U tiganju zagrejte ulje i propržite crni luk dok ne omekša. Dodajte narendani krompir i propržite ga sa lukom oko 5 minuta.
  3. Začinite solju i biberom po ukusu.
  4. Slaganje pite:
  5. Poređajte po jednu koru za pitu, premazujte uljem, a zatim dodajte sloj fila od krompira. Postupak ponavljajte dok ne potrošite sve sastojke.
  6. Savijte kore i stavite u podmazan pleh.
  7. Pečenje:
  8. Pecite pitu u prethodno zagrejanoj rerni na 200°C oko 30 minuta, dok ne dobije zlatno-smeđu boju.
  9. Serviranje:
  10. Poslužite toplo, uz salatu po izboru.

Ocenjivanje

Morate biti prijavljeni da biste ocenili recept. Prijavite se ili registrujte.

Komentari

Morate biti prijavljeni da biste ostavili komentar. Prijavite se ili registrujte.

Komentari Korisnika

Još nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar!

Deljenje

Lajk

Morate biti prijavljeni da biste lajkovali recept. Prijavite se ili registrujte.

Broj lajkova: 0

Povratak na početnu