Posna pita sa krompirom
Autor: RichardObradovic
Kategorija: Posna jela

Sastojci
500 g kora za pitu
4 krompira (oljuštena i narendana)
1 glavica crnog luka (sitno seckana)
50 ml ulja
So i biber po ukusu
Priprema
Priprema fila:
U tiganju zagrejte ulje i propržite crni luk dok ne omekša. Dodajte narendani krompir i propržite ga sa lukom oko 5 minuta.
Začinite solju i biberom po ukusu.
Slaganje pite:
Poređajte po jednu koru za pitu, premazujte uljem, a zatim dodajte sloj fila od krompira. Postupak ponavljajte dok ne potrošite sve sastojke.
Savijte kore i stavite u podmazan pleh.
Pečenje:
Pecite pitu u prethodno zagrejanoj rerni na 200°C oko 30 minuta, dok ne dobije zlatno-smeđu boju.
Serviranje:
Poslužite toplo, uz salatu po izboru.
Ocenjivanje
Trenutna ocena: N/A (0 glasova)
Morate biti prijavljeni da biste ocenili recept. Prijavite se ili registrujte.
Komentari
Morate biti prijavljeni da biste ostavili komentar. Prijavite se ili registrujte.
Komentari korisnika
Još nema komentara. Budite prvi!