Tikvice punjene povrćem
Autor: RichardObradovic
Kategorija: Posna jela

Sastojci
4 srednje tikvice
1 šargarepa (narendana)
1 glavica crnog luka (sitno seckana)
2 paradajza (sitno iseckana)
1 paprika (sitno seckana)
2 kašike maslinovog ulja
So i biber po ukusu
Svež peršun za dekoraciju
Priprema
Priprema tikvica:
Operite tikvice i prepolovite ih po dužini. Izdubite sredinu da dobijete „čamčiće“, a izdubljeni deo sitno iseckajte.
Priprema nadeva:
U tiganju zagrejte maslinovo ulje i propržite crni luk i šargarepu dok ne omekšaju. Dodajte iseckane paradajze, papriku i izdubljeni deo tikvica.
Pržite povrće dok ne omekša, a zatim začinite solju i biberom.
Punjenje tikvica:
Napunite izdubljene tikvice pripremljenim nadevom i poređajte ih u pleh za pečenje.
Pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 180°C oko 30 minuta.
Serviranje:
Poslužite uz svež peršun.
Ocenjivanje
Trenutna ocena: N/A (0 glasova)
Morate biti prijavljeni da biste ocenili recept. Prijavite se ili registrujte.
Komentari
Morate biti prijavljeni da biste ostavili komentar. Prijavite se ili registrujte.
Komentari korisnika
Još nema komentara. Budite prvi!