Tikvice punjene povrćem

105 pregleda 19.09.2024 Ocena: N/A

Autor: RichardObradovic

Kategorija: Posna jela

Tikvice punjene povrćem
draft

Sastojci

  • 4 srednje tikvice
  • 1 šargarepa (narendana)
  • 1 glavica crnog luka (sitno seckana)
  • 2 paradajza (sitno iseckana)
  • 1 paprika (sitno seckana)
  • 2 kašike maslinovog ulja
  • So i biber po ukusu
  • Svež peršun za dekoraciju

Priprema

  1. Priprema tikvica:
  2. Operite tikvice i prepolovite ih po dužini. Izdubite sredinu da dobijete „čamčiće“, a izdubljeni deo sitno iseckajte.
  3. Priprema nadeva:
  4. U tiganju zagrejte maslinovo ulje i propržite crni luk i šargarepu dok ne omekšaju. Dodajte iseckane paradajze, papriku i izdubljeni deo tikvica.
  5. Pržite povrće dok ne omekša, a zatim začinite solju i biberom.
  6. Punjenje tikvica:
  7. Napunite izdubljene tikvice pripremljenim nadevom i poređajte ih u pleh za pečenje.
  8. Pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 180°C oko 30 minuta.
  9. Serviranje:
  10. Poslužite uz svež peršun.

Ocenjivanje

Morate biti prijavljeni da biste ocenili recept. Prijavite se ili registrujte.

Komentari

Morate biti prijavljeni da biste ostavili komentar. Prijavite se ili registrujte.

Komentari Korisnika

Još nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar!

Deljenje

Lajk

Morate biti prijavljeni da biste lajkovali recept. Prijavite se ili registrujte.

Broj lajkova: 0

Povratak na početnu