Tikvice punjene povrćem
Autor: RichardObradovic
Kategorija: Posna jela

Sastojci
4 srednje tikvice
1 šargarepa (narendana)
1 glavica crnog luka (sitno seckana)
2 paradajza (sitno iseckana)
1 paprika (sitno seckana)
2 kašike maslinovog ulja
So i biber po ukusu
Svež peršun za dekoraciju
Priprema
Priprema tikvica:
Operite tikvice i prepolovite ih po dužini. Izdubite sredinu da dobijete „čamčiće“, a izdubljeni deo sitno iseckajte.
Priprema nadeva:
U tiganju zagrejte maslinovo ulje i propržite crni luk i šargarepu dok ne omekšaju. Dodajte iseckane paradajze, papriku i izdubljeni deo tikvica.
Pržite povrće dok ne omekša, a zatim začinite solju i biberom.
Punjenje tikvica:
Napunite izdubljene tikvice pripremljenim nadevom i poređajte ih u pleh za pečenje.
Pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 180°C oko 30 minuta.
Serviranje:
Poslužite uz svež peršun.
Ocenjivanje
Trenutna ocena: N/A (0 glasova)
Morate biti prijavljeni da biste ocenili recept. Prijavite se ili registrujte.
Komentari
Morate biti prijavljeni da biste ostavili komentar. Prijavite se ili registrujte.
Komentari korisnika
Još nema komentara. Budite prvi!
Pogledaj još recepte iz kategorije: Posna jela

🫘 Posni pasulj sa dimljenom paprikom – miris koji mami komšije

🍅 Posni ćevapčići od leblebije – ukusan post bez kompromisa!

🫘 Brzi posni pasulj iz rerne – bez mesa, bez stajanja, a punog ukusa

Recept za Posnu Musaku od Povrća

🌿🍆 Musaka od povrća

Posni gulaš sa pečurkama i krompirom – gust, mirisan i pun ukusa 🍄🥔