Punjene paprike sa pirinčem i povrćem (posno)

601 pregleda 19.09.2024 Ocena: N/A

Autor: RichardObradovic

Kategorija: Posna jela

Punjene paprike sa pirinčem i povrćem (posno)
draft

Sastojci

  • 6 paprika (babure)
  • 200 g pirinča
  • 1 šargarepa (sitno seckana)
  • 1 glavica crnog luka (sitno seckana)
  • 1 paradajz (sitno iseckan)
  • 2 kašike maslinovog ulja
  • 1 kašičica mlevene crvene paprike
  • So i biber po ukusu
  • 500 ml paradajz soka

Priprema

  1. Priprema nadeva:
  2. U tiganju zagrejte maslinovo ulje i propržite seckani crni luk i šargarepu dok ne omekšaju.
  3. Dodajte pirinač i propržite ga zajedno sa povrćem oko 2 minuta, pa zatim dodajte paradajz. Kuvajte još 5 minuta dok pirinač ne upije tečnost.
  4. Dodajte mlevenu papriku, so i biber po ukusu. Sklonite sa vatre i ostavite da se malo ohladi.
  5. Punjenje paprika:
  6. Paprike operite, očistite i uklonite seme. Napunite svaku papriku pripremljenim nadevom.
  7. Kuvanje:
  8. Poređajte napunjene paprike u šerpu, prelijte paradajz sokom i dodajte vode po potrebi da skoro pokrije paprike.
  9. Kuvajte na tihoj vatri oko 45 minuta do 1 sat, dok pirinač i paprike ne omekšaju.
  10. Serviranje:
  11. Poslužite punjene paprike tople, uz domaći hleb.

Ocenjivanje

Morate biti prijavljeni da biste ocenili recept. Prijavite se ili registrujte.

Komentari

Morate biti prijavljeni da biste ostavili komentar. Prijavite se ili registrujte.

Komentari Korisnika

Još nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar!

Deljenje

Lajk

Morate biti prijavljeni da biste lajkovali recept. Prijavite se ili registrujte.

Broj lajkova: 0

Povratak na početnu