Gurmanija.rs Logo

Punjene Paprike sa Povrćem i Pirinčem

212 pregleda 27.11.2024 Ocena: N/A (0)

Aktivno vreme: 20 minuta Vreme kuvanja: 40 minuta Ukupno vreme: 1 sat

Autor: RichardObradovic

Kategorija: Posna jela

Slika jela Punjene Paprike sa Povrćem i Pirinčem
🌶 Punjene Paprike sa Povrćem i Pirinčem – klasično jelo koje svi vole! 🍚 Jednostavno, ukusno i savršeno za sve prilike. Pogledajte recept na Gurmanija.rs i uživajte u ovoj domaćoj poslastici! ✨ 🔗 Kliknite za recept! #gurmanija #receptdana #punjenepaprike #laganaukus

Opis

Punjene paprike su klasik koji osvežava svaku trpezu. Ova verzija sa povrćem i pirinčem je lagana, ukusna i jednostavna za pripremu. Idealan izbor za porodicu ili goste, ovo jelo je savršeno i za posne dane!

Sastojci

6 crvenih ili žutih paprika

1 šolja pirinča

1 glavica crnog luka, sitno seckana

1 šargarepa, narendana

1 tikvica, sitno iseckana

2 čena belog luka, sitno seckana

200 g paradajz sosa

2 kašike maslinovog ulja

1 kašičica mlevene paprike

1/2 kašičice suvog origana

So i biber po ukusu

Svež peršun za dekoraciju

Priprema

Priprema paprika:

Operite paprike i pažljivo im uklonite kapice i seme. Ostavite ih sa strane.

Priprema nadeva:

U tiganju zagrejte maslinovo ulje i propržite crni luk dok ne postane staklast. Dodajte šargarepu, tikvicu i beli luk, pa nastavite da pržite dok povrće ne omekša.

Dodajte pirinač i mlevenu papriku, pa kratko propržite. Sipajte 1 šolju vode i kuvajte dok pirinač ne upije tečnost. Na kraju, umešajte origano, so i biber.

Punjenje paprika:

Punite paprike pripremljenim nadevom, ali ne do vrha, jer pirinač može dodatno nabubriti tokom kuvanja.

Paprike poređajte u šerpu ili dublji pleh, a preko njih sipajte paradajz sos razblažen sa 1 šoljom vode.

Kuvanje:

Pokrijte šerpu poklopcem ili folijom i kuvajte na srednjoj temperaturi 30-40 minuta, dok paprike ne omekšaju. Ako koristite rernu, pecite na 200°C oko 40 minuta.

Serviranje:

Poslužite toplo, posuto svežim peršunom, uz komad svežeg hleba ili salatu.

Nutritivne vrednosti

Kalorije: 250 kcal

Proteini: 6 g

Masti: 8 g

Ugljeni hidrati: 38 g

Savet

Za bogatiji ukus, u nadev možete dodati sušeni paradajz ili masline. Ako ne postite, parmezan ili kačkavalj preko paprika pred kraj pečenja će dodati neodoljivu notu.

Ocenjivanje

Trenutna ocena: N/A (0 glasova)

Morate biti prijavljeni da biste ocenili recept. Prijavite se ili registrujte.

Komentari

Morate biti prijavljeni da biste ostavili komentar. Prijavite se ili registrujte.

Komentari korisnika

Još nema komentara. Budite prvi!

Povratak na početnu