Recept za Seljačku Pizzu sa Slaninom, Kajmakom i Sremušem

126 pregleda 23.08.2024 Ocena: N/A

Autor: RichardObradovic

Kategorija: Pite i Testa

Recept za Seljačku Pizzu sa Slaninom, Kajmakom i Sremušem
draft

Sastojci

  • Za testo:
  • 500 g brašna
  • 300 ml mlake vode
  • 1 kašičica šećera
  • 1 kašičica soli
  • 7 g suvog kvasca (ili 20 g svežeg kvasca)
  • 2 kašike maslinovog ulja
  • Za premazivanje:
  • 200 g kajmaka
  • 2 kašike pavlake (po želji za razblažavanje kajmaka)
  • Za nadev:
  • 150 g dimljene slanine (isečene na tanke trakice)
  • 100 g sremuša (sitno iseckanog)
  • 150 g rendanog sira (po izboru, može kačkavalj ili neki drugi tvrdi sir)
  • So i biber po ukusu
  • Malo maslinovog ulja za preliv

Priprema

  1. Priprema testa:
  2. U posudu sipajte mlaku vodu, dodajte šećer i kvasac, pa ostavite da odstoji 5-10 minuta dok kvasac ne zapeni.
  3. U drugu, veću posudu, stavite brašno i so, pa napravite udubljenje u sredini.
  4. Sipajte mešavinu kvasca u brašno, dodajte maslinovo ulje i zamesite glatko testo. Mesite testo oko 10 minuta dok ne postane elastično i glatko.
  5. Pokrijte testo krpom i ostavite da naraste na toplom mestu oko 1 sat, ili dok se ne udvostruči.
  6. Priprema nadeva:
  7. Dok testo raste, pripremite nadev. U posudi pomešajte kajmak i pavlaku ako želite razblaženiji premaz.
  8. Slaninu isecite na tanke trakice, a sremuš sitno naseckajte.
  9. Formiranje i premazivanje:
  10. Kada je testo nadošlo, premesite ga i razvaljajte na debljinu od oko 1 cm.
  11. Prebacite testo na pleh obložen papirom za pečenje.
  12. Premažite testo pripremljenim kajmakom, pazeći da ostavite malo prostora na rubovima za koricu.
  13. Dodavanje nadeva:
  14. Po premazanom testu ravnomerno rasporedite trakice slanine.
  15. Preko slanine pospite sitno iseckani sremuš i rendani sir.
  16. Posolite i pobiberite po ukusu, pa prelijte s malo maslinovog ulja.
  17. Pečenje:
  18. Pizzu pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 220°C oko 15-20 minuta, ili dok korica ne postane zlatno-smeđa, a sir se lepo rastopi.
  19. Serviranje:
  20. Kada je pizza gotova, izvadite je iz rerne i ostavite da se malo ohladi.
  21. Isecite je na komade i poslužite dok je još topla.
  22. Prijatno!

Ocenjivanje

Morate biti prijavljeni da biste ocenili recept. Prijavite se ili registrujte.

Komentari

Morate biti prijavljeni da biste ostavili komentar. Prijavite se ili registrujte.

Komentari Korisnika

Još nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar!

Deljenje

Lajk

Morate biti prijavljeni da biste lajkovali recept. Prijavite se ili registrujte.

Broj lajkova: 0

Povratak na početnu