Recept za Seljačku Pizzu sa Slaninom, Kajmakom i Sremušem
Autor: RichardObradovic
Kategorija: Pite i Testa
. The pizza has a golden-brown crust, slightly c.webp)
Sastojci
Za testo:
500 g brašna
300 ml mlake vode
1 kašičica šećera
1 kašičica soli
7 g suvog kvasca (ili 20 g svežeg kvasca)
2 kašike maslinovog ulja
Za premazivanje:
200 g kajmaka
2 kašike pavlake (po želji za razblažavanje kajmaka)
Za nadev:
150 g dimljene slanine (isečene na tanke trakice)
100 g sremuša (sitno iseckanog)
150 g rendanog sira (po izboru, može kačkavalj ili neki drugi tvrdi sir)
So i biber po ukusu
Malo maslinovog ulja za preliv
Priprema
Priprema testa:
U posudu sipajte mlaku vodu, dodajte šećer i kvasac, pa ostavite da odstoji 5-10 minuta dok kvasac ne zapeni.
U drugu, veću posudu, stavite brašno i so, pa napravite udubljenje u sredini.
Sipajte mešavinu kvasca u brašno, dodajte maslinovo ulje i zamesite glatko testo. Mesite testo oko 10 minuta dok ne postane elastično i glatko.
Pokrijte testo krpom i ostavite da naraste na toplom mestu oko 1 sat, ili dok se ne udvostruči.
Priprema nadeva:
Dok testo raste, pripremite nadev. U posudi pomešajte kajmak i pavlaku ako želite razblaženiji premaz.
Slaninu isecite na tanke trakice, a sremuš sitno naseckajte.
Formiranje i premazivanje:
Kada je testo nadošlo, premesite ga i razvaljajte na debljinu od oko 1 cm.
Prebacite testo na pleh obložen papirom za pečenje.
Premažite testo pripremljenim kajmakom, pazeći da ostavite malo prostora na rubovima za koricu.
Dodavanje nadeva:
Po premazanom testu ravnomerno rasporedite trakice slanine.
Preko slanine pospite sitno iseckani sremuš i rendani sir.
Posolite i pobiberite po ukusu, pa prelijte s malo maslinovog ulja.
Pečenje:
Pizzu pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 220°C oko 15-20 minuta, ili dok korica ne postane zlatno-smeđa, a sir se lepo rastopi.
Serviranje:
Kada je pizza gotova, izvadite je iz rerne i ostavite da se malo ohladi.
Isecite je na komade i poslužite dok je još topla.
Prijatno!
Ocenjivanje
Trenutna ocena: N/A (0 glasova)
Morate biti prijavljeni da biste ocenili recept. Prijavite se ili registrujte.
Komentari
Morate biti prijavljeni da biste ostavili komentar. Prijavite se ili registrujte.
Komentari korisnika
Još nema komentara. Budite prvi!