Gurmanija.rs Logo

šŸ„• Posna đuveč torta – slojevita, zapečena i puna povrća

155 pregleda 29.05.2025 Ocena: N/A (0)

šŸ•’ Aktivno: 20 min ā™Øļø Pečenje: 40 min āœ… Ukupno: oko 1h

Autor: RichardObradovic

Kategorija: Posna jela

Slika jela šŸ„• Posna đuveč torta – slojevita, zapečena i puna povrća
šŸ„• Posna đuveč torta – slojevito jelo koje izgleda kao pita, a jede se kao ručak! šŸ”— Klik za recept! #gurmanija #posnajela #duvec

Opis

Kao da su se đuveč, musaka i pita složili u istu tepsiju. Ova posna torta od povrća i pirinča se peče, seče na parčiće i servira kao glavno jelo ili efektan ručak za goste. Lako se pravi, izgleda odlično i miriÅ”e domaće.

Sastojci

šŸ† 1 manji plavi patlidžan

šŸ„’ 1 tikvica

šŸ„• 1 Å”argarepa

šŸŒ¶ļø 1 crvena paprika

šŸ§… 1 glavica crnog luka

šŸš 150 g pirinča

šŸ… 2 kaÅ”ike paradajz pirea

šŸ§‚ So, biber, suvi začin

🌿 Origano ili bosiljak

šŸ«’ 3 kaÅ”ike maslinovog ulja

šŸ’§ 200 ml vode

Priprema

1ļøāƒ£ šŸš Pirinač skuvaj napola i ostavi da se ocedi.

2ļøāƒ£ Sve povrće naseckaj na kockice ili kolutove, po želji.

3ļøāƒ£ U tiganju proprži šŸ§… luk, dodaj šŸ„• Å”argarepu, zatim šŸ«‘ papriku, šŸ† patlidžan i šŸ„’ tikvicu. Dinstaj 10 min.

4ļøāƒ£ Dodaj šŸ… paradajz pire, začine i pirinač, pa sve promeÅ”aj.

5ļøāƒ£ U okrugli kalup (ili tepsiju) sipaj smesu, poravnaj, prelij sa 200 ml šŸ’§ vode.

6ļøāƒ£ Peci u rerni 35–40 min na 200°C dok se lepo zapeče.

7ļøāƒ£ Ohladi 10 min i seci na parčiće kao tortu.

Nutritivne vrednosti

šŸ”„ 260 kcal (po parčetu)

šŸž UH: 32 g

šŸ„‘ Masti: 9 g

🄚 Proteini: 5 g

Savet

Ako želiŔ "sirastu" varijantu, ubaci kaŔiku posnog kiselog mleka ili tofu kockice u fil.