Domaća Bundevara – Miris Jeseni u Svakom Zalogaju
Aktivno vreme: 20 minuta Vreme pečenja: 40 minuta Ukupno vreme: 1 sat
Autor: RichardObradovic
Kategorija: Pite i Testa

Opis
Bundevara je tradicionalna pita od bundeve, jednostavna za pripremu, ali bogata ukusom. Sa kombinacijom slatke bundeve, cimeta i hrskavih kora, ovo je desert koji osvaja na prvi zalogaj.
Sastojci
500 g tankih kora za pitu
1 kg rendane bundeve (muškatna ili obična)
150 g šećera (po ukusu)
1 kašičica cimeta
100 g griza
100 ml ulja (ili otopljenog putera)
50 g suvog grožđa (opciono)
Šećer u prahu za posipanje
Priprema
1. Priprema bundeve:
Bundevu očistite, narendajte i pomešajte sa šećerom, cimetom i grizom. Po želji dodajte suvo grožđe.
2. Sastavljanje pite:
Na radnu površinu položite jednu koru i premažite je uljem ili otopljenim puterom.
Preko nje stavite drugu koru, pa rasporedite tanak sloj pripremljene bundeve.
Urolajte kore sa filom u čvrst rolat i stavite ih u podmazan pleh.
Ponavljajte postupak dok ne potrošite sav fil i kore.
3. Pečenje:
Rolate premažite uljem ili puterom i pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 200°C oko 35-40 minuta, dok ne dobiju zlatnu boju.
4. Hlađenje i serviranje:
Kada se pita ohladi, pospite je šećerom u prahu i secite na parčad.
Nutritivne vrednosti
Kalorije: 180 kcal
Proteini: 3 g
Masti: 6 g
Ugljeni hidrati: 28 g
Savet
Za dodatni ukus, u fil možete dodati prstohvat rendanog muskatnog oraščića ili malo narendane kore pomorandže.
Ocenjivanje
Trenutna ocena: N/A (0 glasova)
Morate biti prijavljeni da biste ocenili recept. Prijavite se ili registrujte.
Komentari
Morate biti prijavljeni da biste ostavili komentar. Prijavite se ili registrujte.
Komentari korisnika
Još nema komentara. Budite prvi!