Recept za Pizza sa Četiri Vrste Sira
Autor: RichardObradovic
Kategorija: Pite i Testa

Sastojci
300 g testa za pizzu (možete koristiti kupovno ili napraviti domaće)
100 g paradajz sosa za pizzu
100 g mocarele
50 g gorgonzole
50 g parmezana
50 g edamera (ili drugog blagog sira po izboru)
Maslinovo ulje
Svež bosiljak za dekoraciju (po želji)
Priprema
Priprema testa:
Ako koristite domaće testo, razvaljajte ga na blago pobrašnjenoj površini na željenu veličinu i oblik. Testo treba biti tanko, ali ne previše, kako bi se postigla savršena hrskavost.
Premazivanje sosom:
Testo za pizzu prebacite na pleh obložen papirom za pečenje. Premažite ga ravnomerno paradajz sosom, ostavljajući malo slobodnog prostora na ivicama za koricu.
Dodavanje sira:
Rasporedite mocarelu po celoj površini pizze. Zatim dodajte sitno narezane komadiće gorgonzole, pospite narendani parmezan i rasporedite tanke kriške edamera.
Pečenje:
Pecite pizzu u prethodno zagrejanoj rerni na 220°C (430°F) oko 10-12 minuta, ili dok korica ne postane zlatno-smeđa, a sir potpuno otopljen i blago zapečen.
Završavanje:
Nakon što je pizza pečena, izvadite je iz rerne i prelijte s malo maslinovog ulja. Po želji, ukrasite je svežim listovima bosiljka.
Serviranje:
Pizzu isecite na kriške i poslužite dok je još topla.
Napomena: Ova pizza je savršen izbor za ljubitelje sira, jer kombinacija različitih vrsta sira pruža bogat i pun ukus koji se topi u ustima.
Prijatno!
Ocenjivanje
Trenutna ocena: N/A (0 glasova)
Morate biti prijavljeni da biste ocenili recept. Prijavite se ili registrujte.
Komentari
Morate biti prijavljeni da biste ostavili komentar. Prijavite se ili registrujte.
Komentari korisnika
Još nema komentara. Budite prvi!
Pogledaj još recepte iz kategorije: Pite i Testa

🌽 Pita sa prazilukom i kukuruznim brašnom – zlatna, mekana, bez razvijanja kora

🌰 Slana pita sa orasima i crvenim lukom – mekana, topla, sa zapečenom aromom

🧀 Svrljiški belmuž

Recept za Bami Pangang (Prženi Rezanci sa Sosom od Paradajza)

🍰 Kotorska Krempita – Lagana Slatka Čarolija iz Boke

🌀 Pita puž sa spanaćem i sirom – hrskava spolja, sočna iznutra