Gurmanija.rs Logo

Recept za Pizza sa Četiri Vrste Sira

186 pregleda 09.08.2024 Ocena: N/A (0)

Autor: RichardObradovic

Kategorija: Pite i Testa

Slika jela Recept za Pizza sa Četiri Vrste Sira
draft

Sastojci

300 g testa za pizzu (možete koristiti kupovno ili napraviti domaće)

100 g paradajz sosa za pizzu

100 g mocarele

50 g gorgonzole

50 g parmezana

50 g edamera (ili drugog blagog sira po izboru)

Maslinovo ulje

Svež bosiljak za dekoraciju (po želji)

Priprema

Priprema testa:

Ako koristite domaće testo, razvaljajte ga na blago pobrašnjenoj površini na željenu veličinu i oblik. Testo treba biti tanko, ali ne previše, kako bi se postigla savršena hrskavost.

Premazivanje sosom:

Testo za pizzu prebacite na pleh obložen papirom za pečenje. Premažite ga ravnomerno paradajz sosom, ostavljajući malo slobodnog prostora na ivicama za koricu.

Dodavanje sira:

Rasporedite mocarelu po celoj površini pizze. Zatim dodajte sitno narezane komadiće gorgonzole, pospite narendani parmezan i rasporedite tanke kriške edamera.

Pečenje:

Pecite pizzu u prethodno zagrejanoj rerni na 220°C (430°F) oko 10-12 minuta, ili dok korica ne postane zlatno-smeđa, a sir potpuno otopljen i blago zapečen.

Završavanje:

Nakon što je pizza pečena, izvadite je iz rerne i prelijte s malo maslinovog ulja. Po želji, ukrasite je svežim listovima bosiljka.

Serviranje:

Pizzu isecite na kriške i poslužite dok je još topla.

Napomena: Ova pizza je savršen izbor za ljubitelje sira, jer kombinacija različitih vrsta sira pruža bogat i pun ukus koji se topi u ustima.

Prijatno!

Ocenjivanje

Trenutna ocena: N/A (0 glasova)

Morate biti prijavljeni da biste ocenili recept. Prijavite se ili registrujte.

Komentari

Morate biti prijavljeni da biste ostavili komentar. Prijavite se ili registrujte.

Komentari korisnika

Još nema komentara. Budite prvi!

Povratak na početnu