Recept za pizzu "Montenegro" sa pršutom i rukolom
Autor: RichardObradovic
Kategorija: Pite i Testa
, and a drizzle of balsamic vinegar and olive oil. The pizza has a golden-.webp)
Sastojci
Za testo:
500g brašna
1 kašičica soli
1 kašičica šećera
1 kesica suvog kvasca (7g)
300ml tople vode
2 kašike maslinovog ulja
Za sos:
400g pelata ili paradajz sosa
2 čena belog luka, sitno iseckana
2 kašike maslinovog ulja
1 kašičica suvog origana
1 kašičica suvog bosiljka
So i biber po ukusu
Za fil:
200g pršute, tanko isečene
200g mocarele, rendane
100g parmezana, rendanog
1 crveni luk, isečen na tanke kolutove
100g sveže rukole
2 kašike balzamiko sirćeta (po želji)
2 kašike maslinovog ulja
Priprema
Priprema testa:
U velikoj posudi pomešajte brašno i so.
U manjoj posudi pomešajte toplu vodu, šećer i kvasac. Ostavite da odstoji 5-10 minuta dok se kvasac ne zapeni.
Dodajte maslinovo ulje u posudu sa kvascem, a zatim sipajte ovu smesu u brašno.
Mesite testo rukama dok ne postane glatko i elastično (oko 10 minuta).
Pokrijte testo čistom kuhinjskom krpom i ostavite ga na toplom mestu da se udvostruči (oko 1 sat).
Priprema sosa:
U tiganju zagrejte maslinovo ulje na srednjoj vatri.
Dodajte sitno iseckan beli luk i pržite dok ne postane zlatan (oko 1 minut).
Dodajte pelate ili paradajz sos, origano, bosiljak, so i biber. Kuvajte na laganoj vatri 10-15 minuta dok se sos malo ne zgusne.
Pravljenje pizze:
Zagrejte rernu na 220°C (ili maksimalnu temperaturu vaše rerne).
Testo za pizzu podelite na dva dela i razvucite svaki deo na pobrašnjenoj površini dok ne dobijete željenu veličinu i debljinu.
Prebacite testo na pleh za pečenje prekriven papirom za pečenje.
Premažite testo pripremljenim paradajz sosom.
Pospite rendanom mocarelom i parmezanom.
Rasporedite crveni luk po pizzi.
Pečenje:
Pecite pizzu u prethodno zagrejanoj rerni 12-15 minuta, ili dok kora ne postane zlatno-smeđa, a sir se potpuno otopi i postane zlatan.
Dodavanje pršute i rukole:
Kada je pizza pečena, izvadite je iz rerne.
Rasporedite tanko isečenu pršutu po pizzi.
Pospite svežom rukolom.
Po želji, pokapajte balzamiko sirćetom i maslinovim uljem.
Serviranje:
Poslužite pizzu odmah, dok je još topla.
Uživajte u ukusnoj pizzi "Montenegro" sa pršutom i rukolom!
Ocenjivanje
Trenutna ocena: N/A (0 glasova)
Morate biti prijavljeni da biste ocenili recept. Prijavite se ili registrujte.
Komentari
Morate biti prijavljeni da biste ostavili komentar. Prijavite se ili registrujte.
Komentari korisnika
Još nema komentara. Budite prvi!
Pogledaj još recepte iz kategorije: Pite i Testa

Sukana Pita sa Sirom i Pavlakom – Tradicionalna Domaća Pita

Kremasta Testenina sa Piletinom i Pečurkama

🥟 Hrskavi posni burek sa pečurkama i prazilukom – jednostavno, jako i domaće

🍰 Kotorska Krempita – Lagana Slatka Čarolija iz Boke

🧅 Pita sa prazilukom i susamom – bez razvijanja, bez jaja, a sočna i mirisna

Kremasta Testenina sa Piletinom i Spanaćem