Gurmanija.rs Logo

Osvežavajući Voćni Čizkejk Bez Pečenja

186 pregleda 06.01.2025 Ocena: N/A (0)

Aktivno vreme: 30 minuta Hlađenje: 4 sata Ukupno vreme: 4 sata i 30 minuta

Autor: RichardObradovic

Kategorija: Dezert

Slika jela Osvežavajući Voćni Čizkejk Bez Pečenja
🍰 Osvežavajući voćni čizkejk – spoj kremastog ukusa i svežeg voća! Idealan za sve prilike, bez pečenja i komplikacija. Pogledajte recept na Gurmanija.rs i obradujte svoje najdraže! ✨ 🔗 Kliknite za recept! #gurmanija #voćničizkejk #receptdana #osveženje

Opis

Ovaj voćni čizkejk bez pečenja je savršen desert za sve ljubitelje laganih i osvežavajućih poslastica. Kombinacija kremaste osnove, bogatog voća i hrskave kore od keksa čini ga neodoljivim izborom za svaki sto.

Sastojci

Za koru:

200 g mlevenog keksa (digestivnog ili posnog)

100 g putera (otopljenog)

Za fil:

400 g krem sira

200 ml slatke pavlake

100 g šećera u prahu

1 kašičica ekstrakta vanile

100 g seckanog voća (kiwi, breskve, višnje)

Za dekoraciju:

200 g raznog voća (maline, borovnice, kupine, breskve, kiwi)

Sveži listići nane za dekoraciju

Priprema

Priprema kore:

U činiji pomešajte mleveni keks sa otopljenim puterom dok ne dobijete kompaktnu smesu.

Utisnite smesu na dno kalupa (prečnika 24 cm) obloženog papirom za pečenje. Stavite u frižider na 30 minuta da se stegne.

Priprema fila:

Umutite krem sir sa šećerom u prahu i vanilom dok ne postane glatka smesa.

U drugoj činiji umutite slatku pavlaku dok ne postane čvrsta, a zatim je lagano umešajte u smesu sa krem sirom.

Dodajte seckano voće i nežno sjedinite smesu.

Sastavljanje čizkejka:

Prelijte fil preko ohlađene kore i ravnomerno ga rasporedite. Stavite u frižider na najmanje 4 sata (ili idealno preko noći) da se stegne.

Dekoracija:

Pre serviranja, dekorisani čizkejk rasporedite raznim voćem na vrhu (maline, borovnice, kupine, kiwi, breskve) i ukrasite listićima nane.

Nutritivne vrednosti

Kalorije: 280 kcal

Proteini: 6 g

Masti: 18 g

Ugljeni hidrati: 25 g

Savet

Za dodatnu svežinu, pre serviranja prelijte čizkejk laganim voćnim prelivom ili kašičicom meda.

Ocenjivanje

Trenutna ocena: N/A (0 glasova)

Morate biti prijavljeni da biste ocenili recept. Prijavite se ili registrujte.

Komentari

Morate biti prijavljeni da biste ostavili komentar. Prijavite se ili registrujte.

Komentari korisnika

Još nema komentara. Budite prvi!

Povratak na početnu