Čokoladni Rolat sa Crvenim Punjenjem od Malina

105 pregleda 30.12.2024 Ocena: N/A Aktivno vreme: 30 minuta Vreme hlađenja: 2 sata Ukupno vreme: 2 sata i 30 minuta

Autor: RichardObradovic

Kategorija: Dezert

Čokoladni Rolat sa Crvenim Punjenjem od Malina
🍫 Čokoladni rolat sa malinama – spoj voćnog osveženja i bogatog čokoladnog ukusa! Savršeno za ljubitelje voćnih deserta. Pogledajte recept na Gurmanija.rs i uživajte u svakom zalogaju! ✨ 🔗 Kliknite za recept! #gurmanija #čokoladnirolat #voćnipunjenje #desertdana

Opis

Ovaj čokoladni rolat je prava poslastica za ljubitelje čokolade i voćnih nota. Kremasti fil od malina i bogato čokoladno testo čine ga savršenim desertom za sve prilike.

Sastojci

  • Za koru:
  • 4 jaja
  • 100 g šećera
  • 80 g brašna
  • 20 g kakao praha
  • 1 kašičica praška za pecivo
  • Prstohvat soli
  • Za punjenje:
  • 300 g svežih ili zamrznutih malina
  • 50 g šećera
  • 1 kašičica gustina
  • 200 ml slatke pavlake
  • Za glazuru:
  • 150 g crne čokolade
  • 100 ml slatke pavlake

Priprema

  1. 1. Priprema kore:
  2. Umutite belanca sa prstohvatom soli dok ne postanu čvrsta.
  3. Postepeno dodajte šećer i nastavite da mutite dok smesa ne postane sjajna.
  4. Umešajte žumanca, jedno po jedno, lagano miksajući.
  5. Pomešajte brašno, kakao i prašak za pecivo, pa ih prosejte u smesu. Lagano umešajte špatulom dok se sve ne sjedini.
  6. Smesu izlijte na pleh obložen papirom za pečenje. Pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 180°C oko 10-12 minuta.
  7. Pečenu koru prebacite na čistu krpu posutu šećerom u prahu i urolajte dok je još topla. Ostavite da se ohladi.
  8. 2. Priprema punjenja:
  9. Maline i šećer stavite u šerpicu i zagrevajte na srednjoj vatri dok maline ne omekšaju.
  10. Dodajte gustin razmućen u malo vode i kuvajte dok se smesa ne zgusne. Ostavite da se ohladi.
  11. Umutite slatku pavlaku dok ne postane čvrsta i pomešajte je sa ohlađenim malinama.
  12. 3. Sastavljanje rolata:
  13. Pažljivo odmotajte koru i ravnomerno rasporedite punjenje od malina. Ponovo urolajte i stavite u frižider na 1-2 sata da se stegne.
  14. 4. Priprema glazure:
  15. Zagrejte slatku pavlaku, dodajte čokoladu i mešajte dok se potpuno ne otopi. Ostavite da se malo prohladi.
  16. Prelijte rolat glazurom i ravnomerno rasporedite.
  17. 5. Dekoracija:
  18. Rolat ukrasite svežim malinama, rendanom čokoladom ili prah šećerom po želji.

Nutritivne Vrednosti

🔥 Kalorije: 250 kcal
💪 Proteini: 5 g
🛢 Masti: 12 g
🥔 Ugljeni hidrati: 28 g

Saveti

Za intenzivniji voćni ukus, dodajte kašičicu soka od limuna u fil. Rolat je još lepši kada odstoji preko noći u frižideru.

Ocenjivanje

Morate biti prijavljeni da biste ocenili recept. Prijavite se ili registrujte.

Komentari

Morate biti prijavljeni da biste ostavili komentar. Prijavite se ili registrujte.

Komentari Korisnika

Još nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar!

Deljenje

Lajk

Morate biti prijavljeni da biste lajkovali recept. Prijavite se ili registrujte.

Broj lajkova: 0

Povratak na početnu