Gurmanija.rs Logo

Kremasta Torta sa Čokoladom i Lešnicima (Bez Pečenja)

483 pregleda 08.12.2024 Ocena: N/A (0)

Aktivno vreme: 20 minuta Vreme hlađenja: 4 sata Ukupno vreme: 4 sata i 20 minuta

Autor: RichardObradovic

Kategorija: Dezert

Slika jela Kremasta Torta sa Čokoladom i Lešnicima (Bez Pečenja)
🍫 Kremasta torta sa čokoladom i lešnicima – jednostavan desert bez pečenja! Luksuzna i kremasta, savršena za sve ljubitelje čokolade. Pogledajte recept na Gurmanija.rs i uživajte! ✨ 🔗 Kliknite za recept! #gurmanija #receptdana #čokoladnatorta #bezpečenja

Opis

Ova torta je savršena kombinacija čokolade i lešnika, jednostavna za pripremu i ne zahteva pečenje. Idealan desert za nedeljno uživanje uz kafu ili kao završnica svečanog ručka.

Sastojci

Za koru:

300 g mlevenog keksa (Plazma ili Digestive)

150 g mlevenih lešnika

150 g maslaca, otopljenog

100 ml mleka

Za fil:

200 g crne čokolade (min. 60% kakao)

200 ml slatke pavlake

150 g krem sira

100 g šećera u prahu

1 kašičica vanilin šećera

Za dekoraciju:

50 g rendane čokolade

50 g seckanih lešnika

Priprema

Priprema kore:

U činiji pomešajte mleveni keks, lešnike i otopljeni maslac. Postepeno dodajte mleko dok ne dobijete smesu koja može da se utisne.

Smesu utisnite u kalup prečnika 24 cm obložen papirom za pečenje. Ostavite u frižideru da se stegne.

Priprema fila:

Na pari ili u mikrotalasnoj otopite čokoladu. Ostavite da se malo ohladi.

U posebnoj posudi umutite slatku pavlaku dok ne postane čvrsta. Dodajte krem sir, šećer u prahu i vanilin šećer, pa sve dobro sjedinite.

U ovu smesu postepeno dodajte otopljenu čokoladu i mutite dok ne dobijete glatku kremu.

Sastavljanje torte:

Preko ohlađene kore nanesite fil i ravnomerno rasporedite. Vratite tortu u frižider i ostavite najmanje 4 sata (idealno preko noći).

Dekoracija:

Pre serviranja, pospite tortu rendanom čokoladom i seckanim lešnicima za dodatnu aromu i eleganciju.

Nutritivne vrednosti

Kalorije: 320 kcal

Proteini: 5 g

Masti: 20 g

Ugljeni hidrati: 30 g

Savet

Za dodatni luksuzan ukus, u fil možete dodati prstohvat morske soli ili malo ruma. Ova torta je još ukusnija ako odstoji preko noći.

Ocenjivanje

Trenutna ocena: N/A (0 glasova)

Morate biti prijavljeni da biste ocenili recept. Prijavite se ili registrujte.

Komentari

Morate biti prijavljeni da biste ostavili komentar. Prijavite se ili registrujte.

Komentari korisnika

Još nema komentara. Budite prvi!

Povratak na početnu