Kremasta Torta sa Čokoladom i Lešnicima (Bez Pečenja)
Aktivno vreme: 20 minuta Vreme hlađenja: 4 sata Ukupno vreme: 4 sata i 20 minuta
Autor: RichardObradovic
Kategorija: Dezert

Opis
Ova torta je savršena kombinacija čokolade i lešnika, jednostavna za pripremu i ne zahteva pečenje. Idealan desert za nedeljno uživanje uz kafu ili kao završnica svečanog ručka.
Sastojci
Za koru:
300 g mlevenog keksa (Plazma ili Digestive)
150 g mlevenih lešnika
150 g maslaca, otopljenog
100 ml mleka
Za fil:
200 g crne čokolade (min. 60% kakao)
200 ml slatke pavlake
150 g krem sira
100 g šećera u prahu
1 kašičica vanilin šećera
Za dekoraciju:
50 g rendane čokolade
50 g seckanih lešnika
Priprema
Priprema kore:
U činiji pomešajte mleveni keks, lešnike i otopljeni maslac. Postepeno dodajte mleko dok ne dobijete smesu koja može da se utisne.
Smesu utisnite u kalup prečnika 24 cm obložen papirom za pečenje. Ostavite u frižideru da se stegne.
Priprema fila:
Na pari ili u mikrotalasnoj otopite čokoladu. Ostavite da se malo ohladi.
U posebnoj posudi umutite slatku pavlaku dok ne postane čvrsta. Dodajte krem sir, šećer u prahu i vanilin šećer, pa sve dobro sjedinite.
U ovu smesu postepeno dodajte otopljenu čokoladu i mutite dok ne dobijete glatku kremu.
Sastavljanje torte:
Preko ohlađene kore nanesite fil i ravnomerno rasporedite. Vratite tortu u frižider i ostavite najmanje 4 sata (idealno preko noći).
Dekoracija:
Pre serviranja, pospite tortu rendanom čokoladom i seckanim lešnicima za dodatnu aromu i eleganciju.
Nutritivne vrednosti
Kalorije: 320 kcal
Proteini: 5 g
Masti: 20 g
Ugljeni hidrati: 30 g
Savet
Za dodatni luksuzan ukus, u fil možete dodati prstohvat morske soli ili malo ruma. Ova torta je još ukusnija ako odstoji preko noći.
Ocenjivanje
Trenutna ocena: N/A (0 glasova)
Morate biti prijavljeni da biste ocenili recept. Prijavite se ili registrujte.
Komentari
Morate biti prijavljeni da biste ostavili komentar. Prijavite se ili registrujte.
Komentari korisnika
Još nema komentara. Budite prvi!