Čokoladni Rolat sa Crvenim Punjenjem od Malina
Aktivno vreme: 30 minuta Vreme hlađenja: 2 sata Ukupno vreme: 2 sata i 30 minuta
Autor: RichardObradovic
Kategorija: Dezert

Opis
Ovaj čokoladni rolat je prava poslastica za ljubitelje čokolade i voćnih nota. Kremasti fil od malina i bogato čokoladno testo čine ga savršenim desertom za sve prilike.
Sastojci
Za koru:
4 jaja
100 g šećera
80 g brašna
20 g kakao praha
1 kašičica praška za pecivo
Prstohvat soli
Za punjenje:
300 g svežih ili zamrznutih malina
50 g šećera
1 kašičica gustina
200 ml slatke pavlake
Za glazuru:
150 g crne čokolade
100 ml slatke pavlake
Priprema
1. Priprema kore:
Umutite belanca sa prstohvatom soli dok ne postanu čvrsta.
Postepeno dodajte šećer i nastavite da mutite dok smesa ne postane sjajna.
Umešajte žumanca, jedno po jedno, lagano miksajući.
Pomešajte brašno, kakao i prašak za pecivo, pa ih prosejte u smesu. Lagano umešajte špatulom dok se sve ne sjedini.
Smesu izlijte na pleh obložen papirom za pečenje. Pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 180°C oko 10-12 minuta.
Pečenu koru prebacite na čistu krpu posutu šećerom u prahu i urolajte dok je još topla. Ostavite da se ohladi.
2. Priprema punjenja:
Maline i šećer stavite u šerpicu i zagrevajte na srednjoj vatri dok maline ne omekšaju.
Dodajte gustin razmućen u malo vode i kuvajte dok se smesa ne zgusne. Ostavite da se ohladi.
Umutite slatku pavlaku dok ne postane čvrsta i pomešajte je sa ohlađenim malinama.
3. Sastavljanje rolata:
Pažljivo odmotajte koru i ravnomerno rasporedite punjenje od malina. Ponovo urolajte i stavite u frižider na 1-2 sata da se stegne.
4. Priprema glazure:
Zagrejte slatku pavlaku, dodajte čokoladu i mešajte dok se potpuno ne otopi. Ostavite da se malo prohladi.
Prelijte rolat glazurom i ravnomerno rasporedite.
5. Dekoracija:
Rolat ukrasite svežim malinama, rendanom čokoladom ili prah šećerom po želji.
Nutritivne vrednosti
Kalorije: 250 kcal
Proteini: 5 g
Masti: 12 g
Ugljeni hidrati: 28 g
Savet
Za intenzivniji voćni ukus, dodajte kašičicu soka od limuna u fil. Rolat je još lepši kada odstoji preko noći u frižideru.
Ocenjivanje
Trenutna ocena: N/A (0 glasova)
Morate biti prijavljeni da biste ocenili recept. Prijavite se ili registrujte.
Komentari
Morate biti prijavljeni da biste ostavili komentar. Prijavite se ili registrujte.
Komentari korisnika
Još nema komentara. Budite prvi!
Pogledaj još recepte iz kategorije: Dezert

Recept za Tart sa Kremom od Limuna i Malinama
Recept za tortu sa piškotama

Recept za Ledene Kocke

🍫 Čokoladni sufle – Topi se u sredini, osvaja na prvi zalogaj

🍓 Parfe sa jagodama i kremom od kokosa – slojevito, voćno i bez pečenja

🍑 Brzi voćni desert sa jogurtom i breskvama – osvežavajuće, kremasto i bez kuvanja