Čokoladni Rolat sa Crvenim Punjenjem od Malina
Aktivno vreme: 30 minuta Vreme hlađenja: 2 sata Ukupno vreme: 2 sata i 30 minuta
Autor: RichardObradovic
Kategorija: Dezert

Opis
Ovaj čokoladni rolat je prava poslastica za ljubitelje čokolade i voćnih nota. Kremasti fil od malina i bogato čokoladno testo čine ga savršenim desertom za sve prilike.
Sastojci
Za koru:
4 jaja
100 g šećera
80 g brašna
20 g kakao praha
1 kašičica praška za pecivo
Prstohvat soli
Za punjenje:
300 g svežih ili zamrznutih malina
50 g šećera
1 kašičica gustina
200 ml slatke pavlake
Za glazuru:
150 g crne čokolade
100 ml slatke pavlake
Priprema
1. Priprema kore:
Umutite belanca sa prstohvatom soli dok ne postanu čvrsta.
Postepeno dodajte šećer i nastavite da mutite dok smesa ne postane sjajna.
Umešajte žumanca, jedno po jedno, lagano miksajući.
Pomešajte brašno, kakao i prašak za pecivo, pa ih prosejte u smesu. Lagano umešajte špatulom dok se sve ne sjedini.
Smesu izlijte na pleh obložen papirom za pečenje. Pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 180°C oko 10-12 minuta.
Pečenu koru prebacite na čistu krpu posutu šećerom u prahu i urolajte dok je još topla. Ostavite da se ohladi.
2. Priprema punjenja:
Maline i šećer stavite u šerpicu i zagrevajte na srednjoj vatri dok maline ne omekšaju.
Dodajte gustin razmućen u malo vode i kuvajte dok se smesa ne zgusne. Ostavite da se ohladi.
Umutite slatku pavlaku dok ne postane čvrsta i pomešajte je sa ohlađenim malinama.
3. Sastavljanje rolata:
Pažljivo odmotajte koru i ravnomerno rasporedite punjenje od malina. Ponovo urolajte i stavite u frižider na 1-2 sata da se stegne.
4. Priprema glazure:
Zagrejte slatku pavlaku, dodajte čokoladu i mešajte dok se potpuno ne otopi. Ostavite da se malo prohladi.
Prelijte rolat glazurom i ravnomerno rasporedite.
5. Dekoracija:
Rolat ukrasite svežim malinama, rendanom čokoladom ili prah šećerom po želji.
Nutritivne vrednosti
Kalorije: 250 kcal
Proteini: 5 g
Masti: 12 g
Ugljeni hidrati: 28 g
Savet
Za intenzivniji voćni ukus, dodajte kašičicu soka od limuna u fil. Rolat je još lepši kada odstoji preko noći u frižideru.
Ocenjivanje
Trenutna ocena: N/A (0 glasova)
Morate biti prijavljeni da biste ocenili recept. Prijavite se ili registrujte.
Komentari
Morate biti prijavljeni da biste ostavili komentar. Prijavite se ili registrujte.
Komentari korisnika
Još nema komentara. Budite prvi!