Recept za Vanilice
Kategorija: Dezert
draft
Sastojci
- 250 g svinjske masti (može se zameniti maslacem za blaži ukus)
- 100 g šećera u prahu
- 1 jaje
- 1 vanilin šećer
- 1 kašičica rendane limunove kore
- 500 g brašna
- 1 kašičica praška za pecivo
- 100 g mlevenih oraha (opciono)
- Džem od kajsije ili šipka za spajanje (možete koristiti i neki drugi omiljeni džem)
- Šećer u prahu za posipanje
Priprema
- Priprema testa:
- U većoj posudi pomešajte mast (ili maslac) i šećer u prahu. Mutite mikserom dok smesa ne postane penasta.
- Dodajte jaje, vanilin šećer i rendanu limunovu koru, pa nastavite da mutite dok se svi sastojci lepo ne sjedine.
- Postepeno dodajte brašno pomešano sa praškom za pecivo i mlevene orahe (ako ih koristite). Mešajte dok ne dobijete glatko testo.
- Testo umotajte u plastičnu foliju i ostavite ga da odmara u frižideru oko 30 minuta.
- Oblikovanje vanilica:
- Rernu zagrejte na 180°C.
- Testo izvadite iz frižidera i razvaljajte na pobrašnjenoj površini na debljinu od oko 5 mm.
- Modlicama za vanilice ili manjim čašicama vadite krugove.
- Poređajte krugove na pleh obložen papirom za pečenje.
- Pečenje:
- Vanilice pecite u prethodno zagrejanoj rerni 10-12 minuta, ili dok ne dobiju blagu zlatnu boju. Pazite da ne prepečete vanilice jer treba da ostanu svetle.
- Kada su pečene, izvadite ih iz rerne i ostavite da se ohlade.
- Spajanje vanilica:
- Ohlađene vanilice spajajte po dve džemom od kajsije ili šipka.
- Kada su sve vanilice spojene, uvaljajte ih u šećer u prahu.
- Čuvanje:
- Vanilice možete čuvati u zatvorenoj kutiji na hladnom mestu. S vremenom postaju mekše i ukusnije.
- Prijatno!
Ocenjivanje
Morate biti prijavljeni da biste ocenili recept. Prijavite se ili registrujte.
Komentari
Morate biti prijavljeni da biste ostavili komentar. Prijavite se ili registrujte.
Komentari Korisnika
Još nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar!
Deljenje
Lajk
Morate biti prijavljeni da biste lajkovali recept. Prijavite se ili registrujte.
Broj lajkova: 0