Posne Faširane Šnicle od Grilovanog Povrća

91 pregleda 27.12.2024 Ocena: N/A Aktivno vreme: 30 minuta Ukupno vreme: 40 minuta

Autor: RichardObradovic

Kategorija: Posna jela

Posne Faširane Šnicle od Grilovanog Povrća
🥗 Posne faširane šnicle od grilovanog povrća – zdravlje i ukus u jednom! Savršene za lagani obrok tokom posta. Pogledajte recept na Gurmanija.rs i inspirišite se! 🌱✨ 🔗 Kliknite za recept! #gurmanija #receptdana #posno #fasiranesnicle

Opis

Ove posne faširane šnicle od grilovanog povrća su savršeno aromatične i hranljive. Idealan su izbor za lagani obrok tokom posta, uz dodatak sveže salate ili kao prilog uz priloge poput pirinča ili krompira.

Sastojci

  • 1 tikvica, isečena na tanke kolutove
  • 1 crvena paprika, isečena na trakice
  • 1 šargarepa, narendana
  • 1 glavica crnog luka, sitno seckana
  • 2 čena belog luka, sitno seckana
  • 100 g kuvanog pirinča
  • 50 g prezli
  • 2 kašike maslinovog ulja
  • 1 kašičica origana
  • So i biber po ukusu
  • 1 kašika seckanog svežeg peršuna

Priprema

  1. Priprema povrća:
  2. Tikvice i paprike grilujte na tiganju bez ulja dok ne dobiju blago zlatnu boju. Ostavite ih da se ohlade.
  3. Blendiranje povrća:
  4. Grilovano povrće, šargarepu, crni luk i beli luk stavite u blender i pulsirajte dok ne dobijete ujednačenu smesu. Dodajte kuvan pirinač, prezle, origano, so, biber i maslinovo ulje. Sve dobro izmešajte dok ne dobijete smesu koja se može oblikovati.
  5. Formiranje šnicli:
  6. Od smese oblikujte šnicle željene veličine. Ako je smesa previše lepljiva, dodajte još prezli.
  7. Pečenje šnicli:
  8. U tiganju zagrejte malo maslinovog ulja. Pržite šnicle na srednjoj vatri 3-4 minuta sa svake strane, dok ne postanu zlatne i hrskave.
  9. Serviranje:
  10. Poslužite toplo uz salatu od rukole, paradajza i limunovog preliva, ili kao prilog uz kuvani krompir.

Nutritivne Vrednosti

🔥 Kalorije: 180 kcal
💪 Proteini: 5 g
🛢 Masti: 7 g
🥔 Ugljeni hidrati: 25 g

Saveti

Za dodatni ukus, u smesu možete dodati kašičicu senfa ili nekoliko kapi soja sosa. Šnicle su podjednako ukusne i hladne, pa su odlične i za užinu.

Ocenjivanje

Morate biti prijavljeni da biste ocenili recept. Prijavite se ili registrujte.

Komentari

Morate biti prijavljeni da biste ostavili komentar. Prijavite se ili registrujte.

Komentari Korisnika

Još nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar!

Deljenje

Lajk

Morate biti prijavljeni da biste lajkovali recept. Prijavite se ili registrujte.

Broj lajkova: 0

Povratak na početnu